LEKAR KRIJE MRAČNU TAJNU: Serija "Zagonetni slučajevi doktora Blejka" stiže na RTS

Jl. B.

20. 08. 2021. u 15:46

STALOŽEN, ljubazan prema pacijentima, odeven u otmena odela po meri i sa besprekorno podšišanom prosedom bradom.

ЛЕКАР КРИЈЕ МРАЧНУ ТАЈНУ: Серија Загонетни случајеви доктора Блејка стиже на РТС

Krejg Maklahlan / Foto Promo

Izgled i ponašanje doktora Lušijena Blejka mogu nas zavarati da mu je sve u životu uspelo. Ali, junak krimi-drame "Zagonetni slučajevi doktora Blejka" koju, od 24. avgusta, pratimo radnim danima na RTS 1, od 00.30, krije mnoge mračne tajne.

Lušijen Blejk napustio je Australiju u dvadesetim godinama kako bi studirao medicinu u Škotskoj. Posle stažiranja u jednoj londonskoj bolnici, pridružio se britanskoj vojsci kao medicinski službenik. Tokom Drugog svetskog rata bio je na Dalekom istoku, oženio se Kineskinjom i dobio dete. Međutim, prilikom pada Singapura oboje je izgubio iz vida. Tražio ih je, ali uzalud. Na Tajlandu je proveo duže vreme u logoru kao neprijateljski ratni zarobljenik. Posle 33 godine odsustva, Blejk se 1959. vratio u rodni Balarat, nedaleko od Melburna, kako bi preuzeo kliniku pokojnog oca.

Nakon života obeleženog ratom, okrutnostima i očajem, Blejk se više ne pokorava strogim društvenim pravilima malog grada. Borbe, logor, kao i gubitak žene i deteta, ostavili su ožiljke na duši dobrog lekara, a sećanja na prošla iskustva i ožalošćenost mu i dalje teško padaju. Ipak, Blejkova narav živcira njegovu najbližu saradnicu Žan Beazlej, bivšu sekretaricu i pomoćnicu njegovog oca. Beazlej se teško prilagođava njegovom ekscentričnom i ponekad nemarnom ponašanju. Pošto joj je muž poginuo u ratu, Žan je svesna da je njen život sa Blejkom, izvan braka i veridbe, izvor brojnih tračeva.

Uprkos svemu, pacijenti poveravaju Blejku svoje tajne, a on koristi znanja iz forenzike kako bi uneo mir i pravdu u živote stanovnika Balarata. Ulogu gradskog forenzičkog patologa obavlja savesno, a već u prvom slučaju koji mu je poveren, Blejk će šokirati policiju svojim neobičnim metodama istrage. Ali mogu li mu njegova veština i iskustvo pomoći kada na vrata zakuca mračna tajna iz prošlosti?

Autori serije su Džordž Adams i Toni Rajt, u naslovnoj ulozi je Krejg Maklahlan, a glavnu žensku rolu igra Nadin Garner. Ostale likove tumače Čarli Kazins, Džoel Tobek, Belinda Maklori, Kejt Vulf, Džon Vud, Dejvid Vajtli, Ana Makgahan, Ijan Runi, Rik Donald...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)