NEISPRIČANE PRIČE O NASTANKU "KUMA": Paramaunt studio snima mini-seriju "Ponuda"

Jl. B.

15. 08. 2021. u 11:36

NEOTKRIVENE priče o nastanku filma "Kum" biće okosnica nove serije The Offer ("Ponuda"), koju snima Paramaunt studio.

НЕИСПРИЧАНЕ ПРИЧЕ О НАСТАНКУ КУМА: Парамаунт студио снима мини-серију Понуда

Foto IMDb

Desetodelna biografska drama zasnovana je na iskustvu Alberta Radija, producenta klasika iz 1972, u režiji Fransisa Forda Kopole.

Kultna krimi-drama sa Marlonom Brandom u ulozi šefa mafije Vita Korleonea nominovana je za 11 Oskara i ovenčana sa tri - za najboljeg glumca u glavnoj ulozi (Brando je bojkotovao dodelu i odbio nagradu), za najbolji film, koja je pripala Radiju, i za najbolji adaptirani scenario, koji je reditelj Kopola napisao sa Mariom Puzom prema istoimenom Puzovom romanu.

Ako sve bude teklo po planu, pošto je snimanje nakratko obustavljeno krajem jula zbog pozitivnog testa na virus korona, serija The Offer pojaviće se na striming platformi "Paramaunt plus" iduće godine, tačno pola veka posle premijere prvog dela trilogije "Kum". Već je dobro poznata priča kako čelnici studija "Paramaunt pikčrs", zbog loših iskustava sa prethodnim mafijaškim filmovima, u početku nisu polagali velike nade u "Kuma", a imali su i mukotrpne pregovore sa rediteljem oko mesta i vremena dešavanja filma, kao i neslaganja o izboru glavnog glumca. Međutim, priča o italijansko-američkoj mafiji ostvarila je veliki uspeh kod kritike i publike, te zaradila skoro 135 miliona dolara. Dok je film bio u pretprodukciji, legenda kaže da je studiju stizalo stotine pisama sa žalbama da je "Kum" anti-italijanski film. Producent Radi se zatim sastao sa Džozefom Kolombom, šefom mafije, koji je zvanično bio predstavnik Lige za zaštitu građanskih prava Amerikanaca poreklom iz Italije. Radi je navodno dozvolio da se scenario izmeni i unajmio nekoliko "predstavnika" kao savetnike za film. Pisma su prestala da stižu, ali vlasnik "Paramaunta" Čarli Bludorn umalo nije otpustio Radija zbog ovoga.

Scenario serije potpisuju Majkl Tolkin i Niki Toskano, a režiju prve tri i poslednje tri epizode Dekster Flečer. Brojnu glumačku ekipu predvodi Majls Taler u ulozi Alberta Radija, Den Fogler igra Fransisa Forda Kopolu, Patrik Galo glumi Marija Puza, a Džastin Čejmbers dočaraće Marlona Branda. U ostalim ulogama su Entoni Ipolito (Al Paćino), Metju Gud (Robert Evans), Bern Gorman (Čarli Bludorn), Frenk Džon Hjuz (Frenk Sinatra), Đovani Ribizi (Džozef Kolombo), Nora Arnezeder (Fransoaz Radi) i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili