"NEŠTO LIČNO" DO 10. AVGUSTA: U udruženju "Kornjača" na Dorćolu otvorena nova izložba

J. D.

23. 07. 2021. u 20:40

U UDRUŽENjU slikara i ljubitelja slikarstva "Kornjača" otvorena je izložba "Nešto lično" umetnice Slavice Šalović Novaković i "Beorad-Beč-Mašta" Marije Puzigaće.

НЕШТО ЛИЧНО ДО 10. АВГУСТА: У удружењу Корњача на Дорћолу отворена нова изложба

Foto: M. Anđela

Kroz prvu postavku autorka je osmatrala, slušala, obilazila i pokušavala da spozna svet koji je okružuje, a koji je prenela na platno.

- Kada tople kupke ispira, voda odstrani viškove kako je opisala naše radove Maja Ilić Živković - objašnjava Slavica. - Takođe, ona dodaje da se pita koliko smo odraz onoga šta volimo da radimo, što nas ispunjava, i uopšte to esecijalno ja čemu služi.

Takođe, posetioci ove galerije biće u prilici da pogledaju i postavku autorke Marije Puzigaće koja kroz svoje slike prikazuje nekadašnji i sadašnji, postojeći i nepostojeći grad, Beograd i Beč.

Foto: M. Anđela

Postavka će za sve posetioce u udruženju "Kornjača" biti otvorena je 10. avgusta svakog radnog dana od 18 do 20 časova. Inače ovo udruženje jedinstveno je po tome što okuplja umetnike, ljubitelje umetnosti i slikarstva u kreiranju boljeg sveta. Svake godine organizuju izložbu radova tek diplomiranih studenata FLU, zatim izložbu posvećenu nekoj od prvih školovanih žena Srbije, razne tematske izložbe kao i samostalne postavke članova udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba