NAGRADA SA IMENOM LEGENDE: Godišnjica smrti Darinke Matić Marović

M. A. K.

16. 07. 2021. u 08:21

NA godišnjicu odlaska Darinke Matić Marović (6. februar 1937 - 15. jul 2020), koja je pola veka svojom harizmom i znanjem obasjavala domaće i svetske pozornice i postavljala visoke umetničke i pedagoške standarde ustanovljena je nagrada sa njenim imenom.

НАГРАДА СА ИМЕНОМ ЛЕГЕНДЕ: Годишњица смрти Даринке Матић Маровић

Foto Privatna arhiva

U gradu u kome je dirigent, profesor i dekan beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti, napravila prve umetničke korake, na festivalu "Kotor Art - Don Brankovi dani muzike", gde će biti dodeljivano bijenalno, priznanje je uručeno Dragani V. Jovanović, takođe profesorki FMU, koja je Darinku nasledila i kao dirigent hora Collegium Musicum.

- Čast mi je da mi je Darinka Matić Marović bila profesor, mentor, prijatelj i zapravo - mnogo više od toga. Dara je bila osoba sa kojom sam proživela život koji je postao - jedan veliki događaj - rekla je Jovanovićeva, koja je uz profesorku provela četvrt veka.

- Kada mislim o Dari, mislim na tu njenu izvanrednu energiju, posvećenost, snagu kojima je uspela da načini fantastične iskorake u umetničkoj i društvenoj sredini ovog regiona.

Darinka Matić Marović, Foto M. Anđela

Uz FMU i Collegium Musicum, svoje najveće domete Darinka Matić Marović imala je sa horom "Obilić", sa kojim je održala na desetine hiljada koncerata širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!