"NA DRUGI POGLED" RADOVI VIZUELNIH UMETNIKA: Nova onlajn platforma Austrijskog kulturnog foruma

V.V.S.

15. 07. 2021. u 13:35

ONLAJN platforma "Na drugi pogled" na kojoj je izloženo deset radova vizuelnih umetnika i umetnica iz Srbije i deset iz Austrije, u julu predstavlja rad "When I was young and wild" Igora Ripka iz Srbije i triptih "Mana" austrijskog autora Valtera Kratnera.

НА ДРУГИ ПОГЛЕД РАДОВИ ВИЗУЕЛНИХ УМЕТНИКА: Нова онлајн платформа Аустријског културног форума

KomunikArt

Nova onlajn platforma Austrijskog kulturnog foruma nastala je imajući u vidu trenutne neizvesne okolnosti, ali i mogućnosti koje se otvaraju sa novim vidovima umetničkog stvaranja i komunikacije. Zamišljena je kao izlagački prostor za tematski i kurirani umetnički sadržaj koji u inicijalnoj fazi čine radovi deset vizuelnih umetnika iz Srbije i deset iz Austrije, pristiglih na konkurs koji je ovom prilikom raspisan i realizovan.

Dela ove dvojice umetnika prethodno su izabrana na konkursu za radove koji ukazuju na načine na koje evropska društva posmatraju sebe i "druge", kao i one koji referišu i prevazilaze klišee i predrasude koje Austrijanci i Srbi imaju jedni o drugima uprkos(ili upravo usled) bliskih istorijskih odnosa i isprepletenih istorija migracija.

Pokretanjem onlaj platforme obeležavaju se dve decenije od osnivanja Austrijskog kulturnog foruma Beograd i 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Austrije i Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba