FILMSKA ŠKOLA ZA ARHITEKTE U ORGANIZACIJI BINE: Kad zidovi progovore

M.A.K.

15. 06. 2021. u 17:39

BEOGRADSKA internacionalna nedelja arhitekture - BINA, od 17. do 26. septembra, organizovaće desetodnevnu filmsku školu u okviru međunarodne platforme Future Architecture ("Buduća arhitektura").

ФИЛМСКА ШКОЛА ЗА АРХИТЕКТЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ БИНЕ: Кад зидови проговоре

BINA Dom štampe

Ovogodišnji program nosi naziv "Pejsaži brige" a filmska škola BINE, pod imenom "Kad bi ovi zidovi govorili" biće posvećena zgradi Doma štampe.

Prijave za konkurs mogu se slati do 4. jula, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 19. jula. Cilj škole je da se polaznici upoznaju sa objektom, njegovom arhitekturom, istorijom, sadržajima i korisnicima i u kratkoj filmskoj formi (do 3 minuta) i daju svoje viđenje, komentar trenutnog stanja ili sugestiju njegovih potencijala u budućnosti. Glavni mentor filmske škole je Dejan Petrović, reditelj i osnivač Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija", a škola je namenjena studentima i profesionalcima iz oblasti arhitekture, urbanizma, audio-vizuelnih umetnosti, kao i drugim pojedinacima mlađim od 35 godina iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a