NINA SENIČAR: Srbija mi je domovina, a dom mi je u koferu

J. B. L.

29. 10. 2023. u 14:33

NEMOJ da dozvoliš da ti iko govori šta možeš, a šta ne možeš da budeš kada porasteš. Ovako u knjizi "Zvezda Slavica" istoimena junakinja prenosi važnu poruku devojčicama koje susreće, a koje imaju različite želje i planove za budućnost, baš kao što je nekada imala i autorka knjige - Nina Seničar.

НИНА СЕНИЧАР: Србија ми је домовина, а дом ми је у коферу

Foto Miša Obradović/Prva

Poznatu Novosađanku svetski mediji nazivaju jednom od najlepših Srpkinja, a da samo lepota nije dovoljna za uspeh dokazala je impresivnom karijerom glumice, modela i TV voditelja. Sa 16 godina je stekla titulu državnog šampiona u preponskom jahanju, a iste godine postala je mis Vojvodine. Umesto Olimpijskih igara ili hoda po modnoj pisti, odabrala je studije ekonomije u Milanu. Još sa 14 je osetila čari glume, a u Italiji je dobila priliku da igra u nekoliko filmova, TV serija i reklama. Nakon uspeha u Evropi, preselila se u Njujork, gde je pohađala školu glume renomirane Suzan Betson, a potom se 2012. preselila u Los Anđeles.

U Holivudu je snimila nekoliko filmova i serija, sarađivala sa svetskim "facama", poput Aleka Boldvina, Anđelike Hjuston i Erika Robertsa. Posle tri godine upoznala je glumca Džeja Elisa sa kojim je 2019. dobila devojčicu, po imenu Nora Grejs, a par je na "ludi kamen" stao prošlog jula, u dvorcu u Toskani.

Nina je pre tri godine završila studije pisanja i režije na Univerzitetu UCLA i zatim producirala, napisala i režirala film "Amore". Ninu smo nakratko gledali u seriji "Urgentni centar", te kao voditeljku šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato" i kviza "Ja volim Srbiju". Na domaću TV scenu definitivno se vratila prošle godine glavnom ulogom u humorističnoj seriji "Popadija".

Osim na TV ekranu, Nina ima široku publiku i na društvenim mrežama sa skoro 300.000 pratilaca na "Instagramu", gde često objavljuje slike i snimke iz privatnog života, kao i informacije o budućim projektima. Zbog snimanja druge sezone "Popadije" ostala je u Srbiji i duže nego što je planirala. Iako je stalno na putu između Srbije, Italije i Amerike, naučila je da je dom tamo gde su ljubav i porodica.

- Vrlo planirano sam provela veliki deo ove godine u Srbiji. Znali smo još početkom godine da ćemo snimati dve sezone, to jest 30 epizoda serije "Popadija", tako da sam svoj život prilagodila potrebama snimanja. Boravak u Srbiji mi prija, šest meseci ovde, a šest u inostranstvu su odličan balans ako mene pitate - kaže u intervjuu za "TV Novosti" Nina Seničar.

- I mi koji smo radili seriju jedva čekamo da vidimo novu sezonu. Teško mi je da se stavim u poziciju gledateljke jer ja seriju gledam sećajući se momenata i okolnosti tokom snimanja tih scena, a takođe gledam i tehnički i glumački šta je dobro i šta je možda moglo da bude bolje. Ove godine, pored glavne priče o Desi i Mikiju, koga igra Dejan Bućin, veoma su lepo razrađeni i ostali likovi i njihove priče postaju nezavisne i vrlo zanimljive. Mislim da će publika uživati u tome.

Vaša junakinja u poslednjoj epizodi prve sezone otkriva da je možda u drugom stanju. Kako će to uticati na život Dese i Mikija, i šta možete da nam otkrijete o njihovom sadašnjem životu?

- To će drastično prometi njihove živote i u drugoj i u trećoj sezoni. Ne smem mnogo da otkrivam, ali recimo da Desa nije baš najbolje raspoložena i naspavana.

Da li to što se nastavak serije snima u Srbiji znači da je Desa odustala od ideje da se vrati u Los Anđeles, ali sada zajedno sa Mikijem?

- Pa to ćete zaista morati da gledate do samog kraja i sami se uverite. Ukoliko ste pratili prvu sezonu znate da Desa ne odustaje tako lako i da pre ili kasnije sve bude po njenom. Svi smo bili izuzetno emotivni kada smo snimali te poslednje scene serije.

Možete li da nam otkrijete koje ćemo nove likove, odnosno glumce, gledati u drugoj sezoni? Sa kojom od "pridošlica" ste posebno uživali u kadru?

- Lusi i Arnela, Desine "frendice", koje igraju fenomenalne Hana Japundžić i Jovana Belović, vraćaju se, a podeli se priključio divni Semir Gicić, sa kojim je bilo posebno zadovoljstvo sarađivati, kao i Miša Samolov, Ivana Vasiljković, Dejan Tončić i mnogi drugi. Umesto vepra Kristijana imamo novu zvezdu serije, ali bolje da to publika sama otkrije.

Kao i vaša junakinja Desa, aktivni ste na društvenim mrežama. Mnogi ih danas kude, a za šta mogu da budu korisne?

- Socijalne mreže su mač sa dve oštrice i ukoliko niste dovoljno pametni mogu da vas poptuno odvoje od realnosti. Ja sam ipak neko ko je odrastao uz fiksne telefone i bez interneta i iskreno žalim za tim vremenima. Socijalne mreže koristim za promociju stvari koje su meni bitne i za neke lepe inicijative, ali nikako ne dopuštam da one upravljaju mojim životom.

Da li se i dalje bavite poslom foto-modela? Šta mislite o "teroru mladosti" koji, čini se, još vlada u tom zanimanju?

- Manekenstvom sam se bavila vrlo kratko tokom studija i nikada nisam gradila karijeru u tom smeru baš zbog tog "roka trajanja" koji ta profesija nalaže. Radim sa nekoliko brendova čije sam zaštitno lice i to ću, nadam se, raditi još dugo godina. Volim da budem deo kreativnog tima i uživam u tim dugogodišnjim saradnjama kada postanem deo porodice brenda za koji radim.

Kada niste na snimanju, kako provodite vreme ovde?

- Iskreno, veoma je malo vremena kada nisam na snimanju. To koristim da odem u pozorište, da se bavim sportom i da vidim prijatelje.

Jeste li stigli da svratite u rodni Novi Sad? I kada ste tamo na koje mesto prvo odete?

- Naravno, u Novi Sad idem kad god mogu. Prvo što uradim je šetnja kroz Dunavsku ulicu, za mene najlepšu na svetu. Usput uzmem sladoled, ako je leto, ili pečeno kestenje, ako je zima, i uživam.

Opišite nam kako izgleda vaš trenutni život na relaciji Srbija - Italija - Amerika. Gde osećate da vam je dom?

- Davno sam izgubila pojam doma. Posao mi je takav da se vrlo brzo prilagodim na novu sredinu. Srbija je moja domovina, a dom mi je, rekla bih, u koferu. To je ponekad teško, uvek mi neko negde nedostaje, ali u isto vreme ovako živim već dvadeset godina - ne znam da li bih umela drugačije.

Kako vaš suprug reaguje na vaš produženi boravak u drugoj zemlji? Koliko to što je i sam glumac pomaže da vas razume i podrži?

- Moj suprug je moja najveća podrška i zbog toga što se bavimo istim poslom razume moja duga odsustva. Uz dobru organizaciju sve je moguće.

Čemu vas je gluma naučila i šta vam je do sada donela u životu?

- Zbog glume sam se odrekla mnogih stvari, ali sam stekla unutrašnji mir i duševno bogatstvo koje nisam imala ranije. Biti glumac u Americi je dosta surov posao, imaš osećaj kao da hodaš na kanapu na velikoj visini bez bezbednosne mreže. U Srbiji mi deluje kao da glumci više brinu jedni o drugima, manja je sredina pa se svi znaju još iz klupe, što bi se reklo. Generalno više volim da radim na evropskim projektima, bliži mi je taj mentalitet i način rada.

Koji lik bi vam bio interesantan za igru, odnosno koju ulogu priželjkujete?

- Posle "Popadije", koja je komedija, volela bih da igram u nekoj dobroj drami.

Zaigrali ste i u filmu "Megdan" i bili u kadru sa Viktorom Savićem. Kakvu će priču ovo ostvarenje doneti gledaocima i koja je vaša uloga u tome?

- "Megdan" je sportska drama koju prati jedna lepa ljubavna priča. Pored mene i Viktora u filmu igraju Vojin Ćetković, Petar Božović, Enis Bešlagić, Aleksandar Gavranić i mnogi drugi. Glumim Jovanu, bankarku iz Novog Sada, koja je jaka žena puna ljubavi i empatije. Premijera će biti početkom sledeće godine i svi je željno iščekujemo.

Vodili ste kviz "Ja volim Srbiju" i šou program "Tvoje lice zvuči poznato". Da li imate u planu da radite nešto slično i da li vam nedostaje uloga voditelja? Na kom polju se bolje osećate - kao glumica ili kao voditeljka?

- To su moje dve velike ljubavi, volim i jedan i drugi posao i odbijam da biram između njih. Trenutno se najbolje osećam kao glumica, ali to ne znači da više nikada neću voditi neki program.

Da li se posle dečje knjige "Zvezda Slavica" i dalje bavite pisanjem? O kakvom književnom delu trenutno razmišljate?

- Trenutno pišem nastavak knjige "Zvezda Slavica". Možda ću jednog dana poželeti da napišem i nešto što nije za decu, ali zasada to nije slučaj.

Kakve životne pouke nameravate da prenesete ćerki Nori? Šta je po vašem mišljenju najvažnije da zna?

- Za mene je najbitnije da bude dobra osoba i jaka žena, puna samopouzdanja, ali ne onog samopouzdanja bez pokrića, već onog što se stiče uz mnogo rada, truda i borbe.

U intervjuu koji smo radile prošle godine rekli ste da uvek treba pratiti srce. Kuda želite da vas srce odvede?

- Uvek pratim srce i intuiciju. Nemam neke posebne želje, i da sve ostane kao što je sada bila bih srećna.

VAŽNOST REDOVNIH PREGLEDA

NAKON što je izgubila majku od raka grlića materice, Nina je odredila sebi životnu misiju i osnovala kampanju "Ja brinem o sebi" kako bi podigla svest o toj bolesti i njenoj prevenciji.

- Kampanju "Ja brinem o sebi" samo pokrenula iz vrlo ličnih razloga i evo već treću godinu uz pomoć doktora iz cele zemlje podižemo svest o ovoj bolesti i važnosti redovnih pregleda. Ove godine uz donaciju brenda S Oliver delimo više od 120 besplatnih pregleda širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024