HULIGANI DANAS U TUŽILAŠTVU: Posle divljanja nazovi navijača u Beogradu, i hapšenja oko 130 osoba, mahom Zvezdaša, njih 10 ostaje iza rešetaka

J. D. Lj.

23. 05. 2021. u 19:31

OKO 130 osoba, mahom onih koji se predstavljaju kao navijači Crvene zvezde, nakon proslave 32. šampionske titule crveno-belih u fudbalu, a potom sukoba sa simpatizerima Partizana, uhapšeno je u subotu kasno uveče kod beogradske "Beton hale".

ХУЛИГАНИ ДАНАС У ТУЖИЛАШТВУ: После дивљања назови навијача у Београду,  и хапшења око 130 особа, махом Звездаша, њих 10 остаје иза решетака

Foto M. Vukadinović

Privedeno je 112 punoletnih i 17 maloletnih izgrednika, koji su se, kako je saopšteno iz MUP, nasilno ponašali, narušavali javni red i mir, lomili inventar. Incident je kulminirao u popularnim prestoničkim restoranima koji se nalaze u okviru "Beton hale", gde su se huligani međusobno tukli, čak napadali i pripadnike policije.

Nezapamćeni incident naišao je na osudu javnosti, kao i nadležnih, pre svega ministra policije Alekasandra Vulina:

- Osobe umešane u divljanje huligana Crvene zvezde i Partizana zaslužuju najoštrije kazne - ističe ministar.

- Ovo se više neće tolerisati i ne sme se nikada više desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen.

Ministar je potvrdio da su među uhapšenima mahom navijači Zvezde, te da "korona posustaje, ali ne i ljudska glupost".

Prema prvim informacijama, deset uhapšenih je zadržano u policijskom pritvoru zbog izvršenih krivičnih dela i nanošenja lakih, odnosno teških telesnih povreda, nakon čega će biti, već danas, privedeni na saslušanje u nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo.

ISTRAGA Incident usledio nakon proslave titule FK Crvena zvezda, Foto M. Vukadinović

Ostali će biti procesuirani pred nadležnim Prekršajnim sudom u Beogradu. Do zaključenja ovog broja zbog prekršaja osuđena su 22 izgrednika na kazne od 30.000, odnosno 10.000 dinara.

Povodom incidenta, takođe, oglasilo se i nadležno Prvo javno tužilaštvo u Beogradu:

- Nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula je da u "Beton hali", gde su u baštama restorana sedeli gosti, pravi nered - navode iz tužilaštva.

- Tačnije, lomili su izloge, zatim inventar, potom su i naneli povrede određenom broju osoba, zbog čega je usledila akcija MUP-a, čiji su pripadnici, u saradnji sa našim tužilaštvom, priveli, tačnije uhapsili, više od 100 punoletnih lica.

Ljubivoje Đorđević, šef Prvog osnovnog tužilaštva, za "Novosti" pojašnjava:

- Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalih prisutnih, kao i pregleda svih video-zapisa po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje za sada u odnosu na 10 lica zbog sumnje da su, u grupi, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje - kaže tužilac.

- Oni će već danas biti saslušani u tužilaštvu, nakon čega će dežurni zamenik, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, odlučiti da li će predložiti sudiji za prethodni postupak pritvor ili ne.

SRČA Posledice bile vidljive i juče, Foto M. Anđela

Takođe, ako policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, u međuvremenu, utvrdi identitet i drugih lica što su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem u "Beton hali" ili bilo gde drugo nakon proslave, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv njih.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, sedam osoba je teže povređeno. Inače, policija je, vrlo brzo nakon incidenta, u potpunosti uspostavila kontrolu, pa su se neki navijači posakrivali i pobegli, a neki mirno razišli.

Foto M. Anđela

Na licu mesta, podsetimo, nakon incidenta, bili su ministar MUP Aleksandar Vulin i načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić. Oni su dali punu podršku policajcima koji su efikasno intervenisali i uspostavili javni red i mir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave