ŠALJA PREBAČEN U ZATVOR U HAGU: Povrđena optužnica protiv OVK teroriste

S.S.R.

15. 04. 2021. u 22:10

PJETER Šalja, bivši pripadnik OVK koji je ranije uhapšen u Holandiji prebačen je večeras u zatvor Specijalnog suda u Hagu.

ШАЉА ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР У ХАГУ: Поврђена оптужница против ОВК терористе

Foto: Facebook

Optužnica protiv njega je potvrđena.

Šalja se tereti se za razne oblike individualne i krivične odgovornosti za ratne zločine proizvoljnog lišavanja slobode, surovog postupanja, mučenja i ubistva koji su izvršeni između 17. maja 1999. godine i 5.juna 1999. nad ljudima koji su bilio zatvoreni u Kukešu u Albaniji, u fabrici metala, koju je koristila, kako piše u optužnici, Oslobodilačka vojska Kosova.

Foto: Facebook

Mesto Kukeš je usvom izveštaju o trgovini organima ubijenih Srba pominjao i izvestilac Saveta Evrope Dik Marti.

Salja na svom Fejsbuk prifilu ima slike sa Fatmirom Ljimajem, jednim od komandanata OVK sa čijim se imenom povezuju brojni zločini, ali je u Tribunalu u Hagu oslobođen.

Šalja je, pored Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija, Kadrija Veseljija i Saljiha Mustafe, šesti pripadnik OVK koji je optužen za ratne zločine.

U optužnici se navodi da je on, zajedno sa Sabitom Gecijem i Džempšitem Krasnićijem, nanosio žrtvama tešku bol i patnju u cilju dobijanja informacija ili priznanja da su sarađivali sa srpskim vlastima. Šalja je na zatvorenike pucao iz automatskog oružja i sa još nekim pripadnicima OVK ih tukao i posle ranjavanja. Jedan od zatvorenika je preminuo.

Pred sudom će se pojaviti 19. aprila, kada će se izjasniti optužnici ili tražiti da to učini u roku od 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!