SAHRANJEN U IMPRESIVNOJ GROBNICI: Dok žrtve albanskog zločinca nemaju ni obeležje, Leši dobija mauzolej

Rade Dragović

10. 04. 2021. u 07:24

ŽRTVE terorista tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe - oko stotinu vojnika, policajaca i civila, nemaju nijedno, čak ni skromno obeležje u Srbiji.

САХРАЊЕН У ИМПРЕСИВНОЈ ГРОБНИЦИ: Док жртве албанског злочинца немају ни обележје, Леши добија маузолеј

Novosti

Ali komandant OVPBM, zločinac i terorista Ridvan Ćazimi - ima. Kapetan Leši, kako mu tepaju, sahranjen je u impresivnoj grobnici u Velikom Trnovcu, sa spomenikom u obliku kečeta, skupocenom ogradom i albanskom zastavom koja se neprekidno vijori. Kao da to nije dovoljno, ovih dana na mestu pogibije, dobija i mauzolej. U njemu će biti izloženi predmeti iz njegovog bogatog terorističkog života - uniforme, mape na kojima je planirao napade, albanska zastava, možda i lično naoružanje.

Svakome je jasno da usred Srbije, sa ove strane administrativne linije, niče svetilište teroristima. Istim onim koji su minirali puteve, pucali na policiju, noću upadali u sela, ucenjivali i otimali. Sve to, da apsurd bude veći, sa građevinskom dozvolom overenom u opštini.

Mržnja prema Srbima, inače, bila je najveći domet junaka ovog muzeja. U njegovoj raskošnoj biografiji stoji i da je ratovao u Hrvatskoj i Bosni, a bio je pripadnik i OVK.

Potreba porodice, pa i sunarodnika, da obeleže mesto nečije pogibije ili počivališta, ko god on bio, razumljiva je. Podizanje muzeja i grandioznih mauzoleja, okićenih stranim zastavama i simbolima, nešto je sasvim drugo - nedopustivo sakralizovanje terorizma i zločina. I provokacija sa porukom: "Srbija nije naša država, naš heroj je terorista Leši".

Država ima zakon koji, između ostalog, zabranjuje podizanje spomenika koji simbolizuju gubitak suvereniteta, nezavisnosti i slobode. Aćif-efendijina tabla u Novom Pazaru i najmanje desetak memorijala teroristima na jugu kao da poručuju Srbiji: "Šta će vam to, kada zakoni za nas nikada nisu važili".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024