NAPADNUTI SRBI NA KOSOVU I METOHIJI: Oglasio se gradonačelnik Severne Mitrovice (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 15:35

GRADONAČELNIK opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije osuđuje današnji napad na dvojicu srpskih mladića,koji se desio danas, u prepodnevnim časovima na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici u Severnoj Mitrovici.

НАПАДНУТИ СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Огласио се градоначелник Северне Митровице (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Tom prilikom povređeni su mladići koji su mirno sedeli i nanete su im povrede u predelu glave zbog kojih su zbrinuti u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Prema izjavama povređenih mladića, napadači su bili albanske nacionalnosti, koji su nakon napada pobegli u pravcu glavnog mosta na Ibru koji razdvaja Severnu Mitrovicu i Južnu Mitrovicu.

Pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije i međunarodnih bezbedonsnih institucija pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju jer u kratkom vremenskom intervalu ovo je drugi međuetnički napad na Srbe u Severnoj Mitrovici.

Dok politički predstavnici Srba pozivaju na uzdržanost i traže jasnu reakciju institucija to se isto ne može reći i za pojedine predstavnike centralnih institucija u Prištini.

Još jednom pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve  incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti