STRUJNI KABL SPRŽIO OSMORO DECE: Stravična svedočenja meštana Čukarice - Mališani su imali otvorene rane po telu! (FOTO)

J. DINČIĆ

12. 03. 2021. u 21:37

POSLE strujnog udara koji je danas oko 17.00 izbio u nehigijenskom naselju na Čukarici, povređeno je osmoro dece i jedna odrasla osoba. Nesreća se dogodila na deponiji na uglu ulica Milorada Jovanovića i Galipoljske, a najverovatniji uzrok eksplozije je pucanje kabla od dalekovoda, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

СТРУЈНИ КАБЛ СПРЖИО ОСМОРО ДЕЦЕ: Стравична сведочења  мештана Чукарице - Малишани су имали отворене ране по телу! (ФОТО)

Foto: I.Marinković

Mališani, od kojih najstariji ima 15, a najmlađi samo tri godine, u trenutku eksplozije igrali su se na deponiji. Prema rečima lekara iz Hitne pomoći, zadobili su opekotine opasne po život i oni su zbrinuti u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, dok je starija povređena osoba prebačena u Urgentni centar.


- Nekoliko mališana primljeno je sa visokim stepenom opekotina opasnim po život i oni se nalaze u jedinici intenzivne nege - saopštili su dežurni lekari iz Tiršove.

- Nakon utvrđene dijagnostike, biće poznato tačno stanje povređene dece.

ČESTO IZBIJAJU POŽARI

OVO naselje, međutim, poznato je po čestim požarima. Barake koje se nalaze u ovom delu Čukarice gorele su nekoliko puta. Bilo je reči i da ovo naselje bude raseljene, u nekoliko navrata je i Opština Čukarica popisivala sve stanovnike, ali se od toga odustalo.


Prema rečima stanovnika ovog naseelja, sve je počelo još u subotu, kada je izbio požar u kojem je potpuno izgorelo nekoliko baraka.

Vatrena stihija je tada zahvatila i nakupljene sekundarne sirovine na obližnjoj deponiji i od tada polako tinja dim, koji danima stanovnici ovog naselja nisu uspeli da ugase.

Pretpostavlja se da je danas došlo do spajanja faza, i da je reč o struji koja ima više hiljada volti. Prema rečima očevidaca, mališani su navodno kamenjem gađali žice.


- Danima već to pomalo gori, a danas se prvo čula eksplozija, a onda se video i plamen - priča jedan od stanovnika ovog naselja. - Deca su se igrala i samo su počela da vrište.

Strašno je bilo, neka su toliko stradala da su imali otvorene rane po telu. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć, jer nismo znali kako da im pomognemo.


Šta je tačan uzrok ove strašne nesreće, biće poznato nakon uviđaja, koji su pripadnici policije sinoć su obavljali u Galipoljskoj ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna