SLALA UPLATE NA SVOJ I TUĐE RAČUNE?Uhapšene četiri osobe osumnjičene za pranje novca i poresku utaju

Lj. P.

24. 02. 2021. u 15:32

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

СЛАЛА УПЛАТЕ НА СВОЈ И ТУЂЕ РАЧУНЕ?Ухапшене четири особе осумњичене за прање новца и пореску утају

Foto Depositphotos

Policija je, kako se navodi u saopštenju MUP, uhapsila A. K. (48), odgovorno lice firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici, koja se tereti da je izvršila krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. K. (50), M. Đ. (38) i D. Đ. (48), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je A. K., u periodu od 2016. do 2019. godine, radi izbegavanja plaćanja poreskih obaveza davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova.

Postoje osnovi sumnje da je ona, dodaje se u saopštenju, u istom vremenskom periodu, izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. K., M. Đ. i D. Đ., koji su taj novac podizali i vraćali A. K.

Kako se sumnja, da bi prikrila neosnovan prenos novca osumnjičena A. K. je sačinjavala lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Takođe, A. K. je u periodu od decembra 2018. do maja 2019. godine u više navrata sa poslovnog računa firme neosnovano podizala novac.

Sumnja se da je A. K. ovim radnjama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 104.464.637 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!