STANARI ISTERUJU PRAVDU: Dva meseca posle eksplozije u užičkom naselju Krčagovo pokrenut postupak protiv direktora AD "Užice gas"

N. JANKOVIĆ

05. 02. 2021. u 07:39

TAČNO dva meseca posle eksplozije gasa u stambenoj zgradi u užičkom naselju Krčagovo, Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je pretkrivični postupak protiv Milana Sekulića, direktora AD "Užice gas" zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

СТАНАРИ ИСТЕРУЈУ ПРАВДУ: Два месеца после експлозије у ужичком насељу Крчагово покренут поступак против директора АД Ужице гас

Jedan od stanova oštećenih u ekploziji / Foto N. J.

Stanari zgrade ističu da to nije sve, oni kažu da će biti istrajni u utvrđivanju krivične odgovornosti svih umešanih u ovaj slučaj, kao i u nameri da im materijalna i nematerijalna šteta budu u potpunosti nadoknađene.

- Krivični postupak je pokrenut posle dva meseca. U međuvremenu, JKP "Stan" je u potpunosti rekonstruisao jedan, a u toku su radovi u još tri uništena stana. Preostalo je da se obnove fasada i uništeni hodnici - kaže Nevenka Ristanović, vlasnica stana u Ulici Miloša Obrenovića. - Mi očekujemo fer postupak i utvrđivanje pune krivične odgovornosti svih umešanih u ovaj slučaj, uključujući i upravnika zgrade, koji se nije odazvao na desetine naših poziva i prijava da gas curi, uoči eksplozije.

Nakon što su dočekali pokretanje pretkrivičnog postupka, stanari očekuju ishod druge procedure, za nadoknadu nematerijalne štete. Svoj predlog o vansudskoj nagodbi, uputili su Gradu Užicu i firmi AD "Užice gas".

- Očekujemo pozitivan odgovor, a ako ga ne bude, uvereni smo da ćemo na sudu ostvariti svoja prava - ističu stanari. - Kada je o krivičnoj odgovornosti reč, jasno je da ovaj put samo pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava. Mi želimo da znamo da se ovakav incident neće ponoviti nigde u Užicu.

"Novosti" su obelodanile saznanja da gasne merno-regulacione stanice, vlasništvo AD "Užice - gas", nemaju građevinske, a samim tim ni upotrebne dozvole. To je slučaj i sa MRS "Senjak", koja gasom snabdeva zgradu u kojoj se eksplozija dogodila. Prijava o ovim činjencama prosleđena je inspekciji pri Ministarstvu energetike koje je dužno da reaguje po hitnom postupku, ali se to do danas nije desilo.

SUMNjE O KORUPCIJI

"NOVOSTI" su pre dva meseca obelodanile i sumnje o korupciji prilikom osnivanja AD "Užice gas", kao i prilikom konverzije gradskih kotlarnica na gas. Ova saznanja predmet su krivične prijave protiv nekadašnjeg gradonačelnika Tihomira Petkovića, vlasnika MPP "Jedinstva" Miće Mićića i povezanih lica. Krivična prijava je iz užičkog tužilaštva 2. novembra prosleđena Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo