SPREČENA LIKVIDACIJA SLOBODANA KAŠĆELANA

Tanjug

29. 01. 2021. u 11:38

SPECIJALNO državno tužilaštvo (SDT) i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sprečili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, čija likvidacija bila planirana za 22. januara, kada je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici, pišu podgoričke Vijesti.

СПРЕЧЕНА ЛИКВИДАЦИЈА СЛОБОДАНА КАШЋЕЛАНА

Ilustracija policija Foto AP

Prema informacijama iz istrage, kako navdi listm, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu - plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili...

Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine...

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano, pa odloženo suđenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana “prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela”, ne pojašnjavajući detalje gde i kako je osujećen plan organizacije.

On nije pominjao ni ime mete.

Tužilac je pojasnio da su tog dana u jutarnjim časovima pripadnici iste kriminalne organizacija nameravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, takođe članove kavačke grupe, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu.


U akciji policije kao osumnjičeni za ta krivična dela uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković i nekima od njih je određen pritvor.

Tužilaštvo veruje da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice. O rganizator grupe bila je i još jedna neidentifikovana osoba, koja je kriptovanim porukama slala uputstva Stanišiću u Tivtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024