VLADIMIR ĐUKANOVIĆ O “JOVANJICI 2”: Vodi se kampanja ne bi li državni vrh povezali sa celom pričom

Tanjug

26. 01. 2021. u 21:13

VLADIMIR Đukanović, branilac Milana Kendije, bivšeg načelnika Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata MUP, koji je optužen u slučaju "Jovanjica 2", u utorak je povodom objavljenih detalja optužnice na portalu "Krik", istakao za Tanjug da je reč o "očajničkom pokušaju onih koji su kreirali čitavu aferu i učestvovali u prisluškivanju da sebe spasu".

ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ О “ЈОВАЊИЦИ 2”: Води се кампања не би ли државни врх повезали са целом причом

Vladimir Đukanović

Đukanović je, kako kaže, zapanjen činjenicom da "namerno plasirane poluinformacije iz istrage" dolaze do tačno ciljanih medija.

- Zanimljivo je da mi kao advokati poslednji saznajemo kada je protiv naših klijenata bilo šta podignuto. Primera radi, kada je podignuta optužnica, mi smo saznali nedelju dana kasnije nego što je to objavljeno u medijima. Ja još nemam potvrdu kao advokat Kendije, što je skandal sam po sebi, jer neko iz Višeg suda očigledno namerno čini takve stvari - rekao je Đukanović.

U tekstu koji je objavio "Krik" pominje se, između ostalog i tajna grupa za komunikaciju, nazvana "Savet za bezbednost", koja je napravljena u okviru aplikacije "Razgovor" i služila je, kako piše na portalu, da se u njoj pripadnici policije i tajne službe dogovaraju kako da štite optuženog Predraga Koluviju i njegovo imanje.

Đukanović ukazuje da se aplikacija "Razgovor" može skinuti sa "Gugl stora" i da košta 200 dinara, ali što je, kako navodi, još važnije, suština te aplikacije je da se poruke mogu dopisivati, čak se mogu promeniti i vreme i datum.

- Reč je o dečjoj igrački gde možete da dopisujete šta god poželite i da izmišljate. I mi osnovano sumnjamo da su tokom postupka dopisivane stvari u nekom policijskom centru - naveo je Đukanović.

On tvrdi da postoji ozbiljna sprega jednog dela stranog faktora sa dobrim delom nekih ljudi iz Višeg suda i iz policije koji su, kaže, čitavu aferu izmislili:

- Ovo je čitava izmišljena afera oko "Jovanjice", a imaju svoje portparole u obliku Miroslava Aleksića i sličnih, kao i "Krika", koji vode besomučnu kampanju ne bi li povezali državni vrh, odnosno Aleksandra i Andreja Vučića sa celom pričom. Ovo je jedan ozbiljan skandal i nadam se da će se konačno nešto raščistiti u našem pravosuđu, jer je neverovatno da mediji prvi dolaze do nekih podataka. Očito da neko to ciljano radi.

POTVRĐENA OPTUŽNICA

PRE nedelju dana iz Višeg suda u Beogradu je saopšteno da je potvrđena optužnica protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica", ranije optuženog da je na svom gazdinstvu uzgajao marihuanu. Novom optužnicom, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, na teret mu se stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave. Ostali su optuženi za udruživanje i nedozvoljenu proizvodnju narkotika, dok su neki optuženi i za kršenje Zakona o tajnosti podataka, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje službene isprave. Na ovo rešenje stranke u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!