TERALI GA DA PRIZNA DA JE SARAĐIVAO SA VUČIĆEVIM BRATOM I VESELINOVIĆEM Koluvija pred Specijalnim sudom: Nisam hteo da lažem o Andreju

N. B.

28. 12. 2020. u 20:32

OSPORAVAM da sam neovlašćeno proizvodio drogu, da sam organizovao kriminalnu grupu, da sam izdavao naređenja, instalirao opremu, da sam držao drogu. Osporavam sve iz optužnice, osim mojih ličnih podataka. Ova optužnica je montirana. Razne interesne grupe stoje iza slučaja. Za sve što smo radili, imali smo neophodne dozvole nadležnih ministarstava i MUP je bio obevešten o svemu. Ja sam na meti samo zato jer su kod mene dolazili političari i ambasadori.

ТЕРАЛИ ГА ДА ПРИЗНА ДА ЈЕ САРАЂИВАО СА ВУЧИЋЕВИМ БРАТОМ И ВЕСЕЛИНОВИЋЕМ Колувија пред Специјалним судом: Нисам хтео да лажем о Андреју

Foto:

Ovim rečima u ponedeljak se tročlanom veću Specijalnog suda u Beogradu obratio Predrag Koluvija, većinski vlasnik Poljoprivrednog dobra "Jovanjica", optužen da je organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi na imanju nadomak Stare Pazove uzgajali marihuanu. Pored njega, Tužilaštvo tereti još devet osoba, a nakon njihovog hapšenja u novembru prošle godine saopšteno je da je zaplenjena velika količina narkotika.

- Kada sam 2001. iz Nemačke gde sam rođen i odrastao, stigao u Srbiju, došao sam na ideju da razvijem organsku proizvodnju. Želeo sam da ta poslovna ideja doprinese povratku ljudi na selo. Hteo sam da napravimo prvi pravoslavni prehrambeni standard, tako sam i osnovao "Jovanjicu" - kazao je Koluvija.

Optuženi je kazao i da se interesovao koje su mogućnosti za uzgoj industrijske konoplje i da je tako 2019. započeo saradnju sa firmom "Superior". Istakao je i da je odbrana dostavila sve dokaze o tome da se proizvodnja na "Jovanjici" obavljala na zakonit način.

Koluvija je rekao da je uhapšen 13. novembra prošle godine kada je krenuo na poslovni put u Makedoniju. Prema njegovim rečima, inspektori su mu se podsmevali govoreći mu da "zove tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, dok još može":

- Ne znam šta je to trebalo da znači, ja nisam prijatelj sa njim. Tokom saslušanja u policiji pitali su me za Zorana Babića, da li ga znam i šta je radio na imanju. Rekao sam da ga nisam znao pre toga i da je na imanje došao da bi ga obišao. Pitali su me i šta petljam sa Aleksandrom Vulinom, ali i sa direktorom BIA i da li ja njemu nosim pare. Nudili su mi i da sarađujem sa policijom, da postanem njihov saradnik. Načelnik operative u MUP Dušan Mitić me je terao da priznam da sam radio sa Andrejem Vučićem i Zvonkom Veselinovićem. Nisam pristao da lažno svedočim protiv Andreja Vučića.

Koluvija je pored toga tvrdio i da su neki moćnici iz inostranstva, koji su, kako je kazao, povezani sa Amerikancima, nadgledali njegovo imanje. Istakao je i da je uoči hapšenja na njega vršen pritisak da proda "Jovanjicu".

PLANIRALI PIVO OD KONOPLjE

OPTUŽENI Koluvija je rekao da je prilikom pretresa, između ostalog, zaplenjen i biljni otpad. I to je, kako je kazao, policija predstavila kao veliki uspeh MUP. Pored toga, naveo je i da su sa jednom privatnom firmom imali u planu da prave organsko pivo od konoplje, ističući da su policajci zaplenili i listove konoplje koje su ostavili za proizvodnju piva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!