DECA OSTALA SIROČIĆI, BEZ MAJKE, NANE I DEDA: Sahranjeni ubica i žrtve krvavog pira, ostade pitanje - zašto?

N. KOČOVIĆ

18. 01. 2021. u 18:40

BISERA Šemović (30), njeni roditelji Fehim (64) i Šefka (60), koje je u subotu ujutru u selu Rasno ubio Enedin Turković (44), sahranjeni su na seoskom groblju u prisustvu velikog broja rođaka, prijatelja i komšija.

ДЕЦА ОСТАЛА СИРОЧИЋИ, БЕЗ МАЈКЕ, НАНЕ И ДЕДА: Сахрањени убица и жртве крвавог пира, остаде питање - зашто?

Foto: Privatna arhiva

Meštani Rasna kažu da takvu tragediju ne pamte i da su i dalje u neverici zbog svega što se desilo tog kobnog jutra.

- U sekundi deca ostaše bez majke, nane i deda, siročići. Ostah ja bez brata i snahe, zamalo i bratanca. Zašto? Niko ne zna - kaže Ramiz, Biserin stric i Fehimov brat.

Nakon pola sata, petnaestak kilometara dalje, na groblju u selu Doliće sahranjen je i Enedin, koji je nakon krvavog pira u domu bivše supruge, tokom kojeg je teško ranio i njenog brata Bekima (35) i dvoje komšija, izvršio samoubistvo.

U čudu su i dalje i njegovi poznanici. Niko ne zna šta ga je nateralo na takav zločin. O njemu govore kao o požrtvovanom radniku, poštenom i vrednom čoveku iz ugledne, domaćinske porodice.

DAN ŽALOSTI

Opština Sjenica je zbog nezapamćene porodične tragedije proglasila Dan žalosti tokom kojeg je lokalnim medijima zabranjeno emitovanje zabavnih sadržaja. Ugostiteljski objekti su takođe radili bez emitovanja muzike.

O motivima se na Pešteru i dalje nagađa i niko pouzdano ne zna zbog čega je Enedin, sa pištoljem i nekoliko okvira municije, krenuo iz Dolića u Rasno gde su Šemovići proslavljali rođenje Bekimove bebe i spremali se da isprate Biseru za Nemačku.

Kada je stigao u dom bivše tazbine, Enedin je ispalio 11 hitaca, prvo je pucao u Bekima, teško ga ranio, a potom usmrtio Fehima, Biseru pa Šefku, dok je dvoje komšija, majka i sin, ranjeno slučajnim rikošetima.

Dok je sve to trajalo, Enedinova i Biserina deca su bila u susednoj sobi, igrajući se sa tek rođenom bebom i ujnom. Nakon toga su ih odveli u drugo selo, kako bi ih sklonili i zaštitili od svega što se desilo. Enedin je posle zločina pobegao u rodno Doliće gde se nekoliko sati skrivao od policije, a kada je otkriven i shvatio da neće moći da utekne, izvršio je samoubistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili