UKLET SVRLJIŠKI KRAJ? Bora je treći penzioner ubijen poslednjih godina, policija otkrila i moguć motiv zločina! (FOTO)

J. ĆOSIN

26. 12. 2020. u 08:05

RADIO sam 18 godina sa njim u kožari. Bora se nikada nije nikome zamerao.

УКЛЕТ СВРЉИШКИ КРАЈ? Бора је трећи пензионер убијен последњих година, полиција открила и могућ мотив злочина! (ФОТО)

Foto: Printskrin i J. Ćosin

Otac mu je umro lane, a žena 2018. Živeo je svoj život ovde u Lalincu, kupio je dobar auto, radio je oko kuće. Neposredno pre ubistva prodao je kuću u Svrljigu, kao i dve njive. U poslednje vreme posećivala ga je samo jedna prijateljica iz Knjaževca. Ona je, valjda, i obavestila policiju da se Bora ne javlja na telefon, nakon čega su istražitelji u kući zatekli stravičan prizor.

Ovako, za "Novosti", priča Bora Marković iz sela Lalinac kod Svrljiga o svom komšiji Borisavu Kostiću (76), čije je beživotno telo, sa ranom od noža na vratu, pronađeno 22. decembra u njegovoj kući. Prema novim informacijama, obdukcija je pokazala da je reč o ubistvu, pa je pokrenuta istraga. Zasad nema informacija o tome da li je iz njegovog doma odnet novac, ali je očigledno da su se sumnje komšija, posle prvih nalaza iz istrage, da je reč o samoubistvu - pokazale opravdanim.

Kostić je nađen u zaključanoj sobi svoje kuće sa ranom na vratu i nožem u ruci, što je u prvi mah ukazivalo na suicid, ali je posle obdukcije došlo do obrta u ovom slučaju.

- Pa, ko sebi može da prereže vrat i da mu nož ostane u ruci? - pita se Borin imenjak i prvi komšija.

Foto: J. Ćosin

Komšija Bora Marković

Kako saznajemo, nesrećni čovek bolovao je od leukemije, a obdukcioni nalaz je pokazao da su rane po Kostićevom telu nastale u samoodbrani.

- Povrede na rukama ukazuju da je preminuli pokušavao da se odbrani od napadača - kaže naš izvor blizak istrazi. - Policija je nakon novih saznanja nastavila uviđaj u kući žrtve, tražeći lampama sa ultravioletnom svetlošću mrlje od krvi kako bi sastavili mozaik ubistva.

TRI ZLOČINA U ISTOM KRAJU

BORISAV Kostić je treći penzioner iz svrljiškog kraja koji je u poslednjih pet godina nastradao na ovakav način, a motiv, kao i u prethodna dva slučaja, može da bude i koristoljublje. U istom kraju, iza Lalinca, u selu Galibabinac, pre pet godina ubijen je i opljačkan Momčilo Simonović. Policija je tada uhapsila njegovu prijateljicu iz Svrljiga Lidiju Stejković, kao saučesnika, a posle dve godine suđenja, ona je osuđena na dve i po godine zatvora zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Na sličan način stradao je penzioner Vukadin Božinović, iz sela Merdželat, kojeg su razbojnici ubili sekirom i ukrali mu 500.000 dinara. U oba slučaja ubice nikada nisu nađene.

Borisav je sahranjen juče na seoskom groblju u Lalincu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024