MAJKU "SAHRANILI" U KREVETU: Novi detalji jezivog slučaja u Vranju - na uviđaju otkriveno kako je umrla starica

J. STOJKOVIĆ

12. 12. 2020. u 08:00

STARICA Nuša Arsić (79) danima je ležala mrtva u svojoj porodičnoj kući u selu Zlatokop kod Vranja. Njeno beživotno telo otkrio je poznanik Jovica Arsić koji je došao po nju kako bi rešavali dokumentaciju oko troškova za sahranu njenog supruga koji je nedavno preminuo.

МАЈКУ САХРАНИЛИ У КРЕВЕТУ: Нови детаљи језивог случаја у Врању - на увиђају откривено како је умрла старица

Foto J. Stojković

Bio je užasnut prizorom koji je zatekao u kući gde je živela sa dvoje odrasle dece koja imaju mentalne poremećaje.

Arsić je Nuši, prethodno pomogao oko sahrane supruga i kaže da je poznavao porodicu nesrećne starice. Ipak, posle onoga što je video u Nušinoj kući, samo je mogao da otrči kod komšija i pozove policiju.

- Nuši je nedavno umro suprug - priča nam vidno potresen Jovica Arsić. - Trebalo je da dođem po nju kako bih je prevezao do grada da rešimo dokumenta oko troškova sahrane njenog muža. Došao sam u sredu ujutro, ali mi niko nije otvarao vrata. Bio sam uporan, pa mi je na kraju otvorio njen sin. Rekao mi je da mu je majka umrla i da su je sahranili pre nekoliko dana.

ŽIVELI SAMI U SVOJOJ MUCI

NUŠA se, kako saznajemo, ni sa kim u selu nije družila. Ona i pokojni suprug, sami su brinuli o deci i nosili teret njihovog mentalnog stanja. Komšije tvrde i da se sin G. ponekad ponašao agresivno prema roditeljima, pa su Nuša i njen suprug zato živeli povučeno u svojoj trošnoj kućici. Jednom mesečno su kupovali u lokalnoj prodavnici i gotovo nigde nisu izlazili iz kuće.

Naš sagovornik kaže da mu je odmah mnogo toga bilo sumnjivo, ali da ga je nesnosni smrad naterao da uđe u kuću. Tamo je u trpezariji zatekao ženu koja je po svemu sudeći već danima bila mrtva. Ubrzo je stigla policija, a zatim i mrtvozornik. Obavljen je uviđaj, a istraga je pokazala da je Nuša preminula prirodnom smrću.

Starica je sahranjena juče, a ukop su organizovali nekolicina rođaka i komšija, koji su sada zabrinuti kako će njena deca G. (50) i Lj. (48), brinuti o sebi buduće. Sin G., kako su nam kazali, može koliko-toliko da se snađe, dok ćerka Lj. ne može sebi ni obrok da spremi. "Novostima" je juče potvrđeno da oni nisu korisnici usluga Centra za socijalni rad, ali da su nakon što su im preminuli i otac i majka u ovoj ustanovi obavešteni i da rade na ovom slučaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)