DARIJA NA SLOBODI: Istraga protiv pomoćnice Ministra poljoprivrede

N. B.

05. 12. 2020. u 06:00

ДАРИЈА НА СЛОБОДИ: Истрага против помоћнице Министра пољопривреде

Foto: Fao

POMOĆNICI ministra poljoprivrede, Dariji Janjić Nišavić, odlukom Specijalnog suda ukinut je pritvor u kojem se nalazila od 9. oktobra. Protiv nje, Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu zbog sumnje da je primila mito, kao i da je zloupotrebila službeni položaj.

Ona je uhapšena sa nekadašnjim vaterpolistom Čedomirom Draškovićem, kome se na teret stavlja davanje mita. Tužilaštvo je saopštilo da je Janjić Nišavić omogućila da njegova firma, koja se bavi projektovanjem planova, dobije ugovor u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od strane inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Prema onome što se tvrdi, dogovor je bio da Drašković, Janjić Nišavićevoj mesečno isplaćuje po 1.000 evra u naredne dve godine, pošto mu je ona prethodno obezbedila dobijanje ugovora. Kako se sumnja, reč je o ugovoru o pružanju ekspertskih usluga u iznosu od 2.000 evra mesečno, od kojih je polovina, navodno, bila namenjena za pomoćnicu ministra.

Mesec dana posle hapšenja, Tužilaštvo je proširilo istragu protiv Darije Janjić Nišavić na zloupotrebu položaja. Pored toga, postupkom su obuhvatili još jednu osobu, Helgu Stojanović, koja je, kako je saopšteno, bila šef odseka za javne nabavke u Ministarstvu poljoprivrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)