SUĐENJE POČINJE 1. DECEMBRA: Udario Ernada pa pobegao? Ivan M. (20) iz Beograda optužen da ga je usmrtio na pešačkom

E. V. N.

23. 11. 2020. u 21:30

POSLE skoro dve godine od smrti studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), počeće suđenje Ivanu M. (20) iz Beograda, optuženom da ga je, dok je prelazio ulicu, udario automobilom i usmrtio.

СУЂЕЊЕ ПОЧИЊЕ 1. ДЕЦЕМБРА: Ударио Ернада па побегао? Иван М. (20) из Београда оптужен да га је усмртио на пешачком

Foto: Privatna arhiva

Glavni pretres zakazan je za 1. decembar, pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a Ivan M. je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

On se tereti da je 4. marta prošle godine, vozeći neprilagođenom brzinom, udario Bakana dok je prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu na pešačkom prelazu, a zatim, navodno, pobegao sa lica mesta. Bakan, brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, podlegao je povredama posle dva dana.

NJegova porodica nije želela da komentariše početak suđenja, a ranije su se oglašavali tvrdeći da istraga predugo traje i da sumnjaju da vozač neće biti adekvatno kažnjen, što su u Trećem osnovnom tužilaštvu, koje je vodilo istragu, demantovali.

- Nisam bio pijan, a nisam ni prebrzo vozio - tvrdio je osumnjičeni Ivan M. na saslušanju. - Pešaka nisam uopšte video, jer se ispred nas isprečio džip. Ipak, kad se nesreća dogodila, nisam pobegao sa lica mesta. Istrčao sam iz vozila, pokušao da pomognem i ćebetom pokrio povređenog momka. Onda sam pozvao Hitnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)