O UBISTVU ĆURUVIJE 1. DECEMBRA: Bolest sudije odložila ročište u Specijalnom sudu

N. B.

16. 11. 2020. u 15:06

Suđenje optuženima za umešanost u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije odloženo je u Specijalnom sudu u Beogradu za 1. decembar zbog bolesti člana sudskog veća Vladimira Mesarovića.

О УБИСТВУ ЋУРУВИЈЕ 1. ДЕЦЕМБРА: Болест судије одложила рочиште у Специјалном суду

Foto N.Skenderija

Sudija Snežana Jovanović je kazala da je ona informaciju o bolesti kolege dobila sinoć, zbog čega nije uspela da obavesti stranke o odlaganju.

U sud je iz zatvora doveden optuženi Radomir Marković, dok su iz kućnog pritvora stigli optuženi Milan Radonjić i Ratko Romić. Protiv četvrtog optuženog Miroslava Kurka koji je u bekstvu, postupak se vodi u odsustvu. Sudija je saopštila da su za sledeći pretres pozvani Jelena Ćuruvija, Slavkova ćerka , i Branka Prpa, njegova nevenčana supruga, koje u ovom procesu imaju status oštećenih.

Vlasnik „Dnevnog telegrafa“ ubijen je 11. aprila 1999. godine u Svetogorskoj ulici, ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo i gde je bila redakcija. Tom prilikom Branka Prpa je zadobila lakše povrede.

Ovo je inače drugo po redu suđenje, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom su četvorica optuženih osuđeni na ukupno sto godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!