"NOVOSTI" NA MESTU PADA MiG-21 U BRASINI: Avion ostavio ogromni krater, svuda rasuti delovi letelice (FOTO)

V. Mitrić

27. 09. 2020. u 13:26

ZORAN Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu rekao je za „Novosti“ da je urađen uviđaj na mestu avionske nesreće kod sela Donja Borina, nadomak ovdašnjeg rudnika, podno Gučeva.

НОВОСТИ НА МЕСТУ ПАДА МиГ-21 У БРАСИНИ: Авион оставио огромни кратер, свуда расути делови летелице (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Zamenik tužioca, koji je radio uviđaj, uz asistenciju vojnih i drugih eksperata iz državnih organa i institucija, kako kaže tužilac Obradović, naložio je obdukciju tela poginulih pilota u vojnom avionu „MiG 21“, koji se srušio kod kuće Milice i Vitomira Tanaskovića, koji je dobio opekotine i nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici u Loznici.

Na istrazi je, sada, da analizira sve uglove ove nesreće i tragedije, uz pomoć stručnjaka i odgovarajuća veštačenja, koja se podrazumevaju u ovakvim i sličnim situacijama.Najveći deo olupine već je uklonjen iz njive uz kuću Tanskovića.

Meštani kažu da su ostaci aviona odvoženi „kamionima i kamionima“. Ostali su manji ostaci, dobro „umotani“ u ilovaču. Naša ekipa je prva, koja je posle uviđaja, imala priliku da vidi ogroman krater na dnu njive, nekoliko desetina metara od kuće Tanaskovića, gde se avion zario.

Dubina, širina i oblik kratera ukazuju koliko je bio snažan udar i nije ni čudno što su se ljudi zaprepastili kad su čuli prasak i, potom, ekplozije, vatru i dim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna