ZA SMRT DETETA "POD LUPOM" I RODITELJI: Istražuje se zašto su Dimitriju R. (12) iz Pridvorice majka i otac dozvolili da vozi traktor

D. Novković

26. 09. 2020. u 21:30

OBDUKCIJA tragično nastradalog dečaka Dimitrija R. (12) iz naselja Pridvorice kod Smederevske Palanke, koji je poginuo u petak ujutru kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao, trebalo bi da pokaže šta je stvarni uzrok tragedije.

ЗА СМРТ ДЕТЕТА ПОД ЛУПОМ И РОДИТЕЉИ: Истражује се зашто су Димитрију Р. (12) из Придворице мајка и отац дозволили да вози трактор

Dimitrije R. / Foto "Fejsbuk"

Nakon nalaza koje je zatražio nadležni tužilac, a kad Osnovno javno tužilaštvo dobije izveštaj, biće poznato i kada će dečak biti sahranjen, odnosno kada će telo biti predao porodici, ali i da li će se ispitati i odgovornost roditelja.

Nezapamćena tragedija dogodila se u petak ujutru, oko 9.30, na stazi koja se nalazi u okviru dvorišta kuće dečakove porodice.

- U jednom trenutku, traktor se nagnuo na stranu, a dečak se našao na zemlji. Tada je kabina traktora pala na njega - prepričavaju strašnu nesreću meštani Pridvorice.

U vreme tragedije, u kući i dvorištu bili su svi članovi porodice, majka, otac i dve mlađe sestre, ali dečaku nije bilo spasa. Ekipa Hitne pomoći koju su roditelji pozvali mogla je samo da konstatuje smrt dvanaestogodišnjaka.

Ubrzo su na mesto nesreće stigli su i policija i osnovni tužilac. Istražni organi, kako saznajemo, sačinili su izveštaj sa svim relevantnim podacima o okolnostima nesreće i predali ga osnovnom tužiocu.

- Shodno tome, tužilac će odlučiti kakve će korake dalje preduzeti. Pošto se radi o maloletnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najverovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja - saznajemo u istrazi.

Meštani Pridvorice od petka su u neverici, svi odreda žale za dečakom.

- To je divna porodica, vredna, a taj mali bio je dete za primer. NJegovi roditelji se bave poljoprivredom, pa u takvim domaćinstvima deca često sama voze traktor, mada je to rizično - pričaju meštani, dodajući da verovatno niko od ukućana nije ni pomislio da će doći do bilo kakve nesreće.

UZROK PREVRTANJA

KAKO saznajemo, u daljem toku rasvetljavanja nesreće, trebalo bi da se ispita i sam čin prevrtanja traktora:

- Utvrdiće se da li je do toga došlo zbog eventualnog kvara ili zbog nestručne ili prebrze vožnje - kažu i istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)