BRZINA SREDNJOŠKOLCE ODVELA PRAVO U SMRT: Detalji strašnog udesa u kom su stradali Petar i Aleksa

G. Ćirović

13. 09. 2020. u 07:30

U STRAVIČNOJ sabraćajnoj nesreći koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u petak, oko 22 sata, na lokalnom putu u selu Gračac nadomak Vrnjačke Banje poginuli su Petar N. (16), iz ovog sela, i Aleksa G. (17), iz kraljevačkog prigradskog naselja Ribnica.

БРЗИНА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ОДВЕЛА ПРАВО У СМРТ: Детаљи страшног удеса у ком су страдали Петар и Алекса

Foto: G.Šljivić

Kako se pretpostavlja, do udesa je došlo kada su njih dvojica, vozeći se motorom "jamaha" od 125 kubika, najverovatnije usled neprilagođene brzine izgubili kontrolu nad dvotočkašem, sleteli u kanal kraj puta i potom se bukvalno zakucali u obližnju ogradu. Prema nezvaničnim informacijama, Aleksa, koji je upravljao motorom, na mestu je preminuo, dok je njegov drugar Petar povredama podlegao dva sata kasnije u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

Foto: G.Šljivić

POVREĐENE DEVOJČICE

U SUDARU automobila i autobusa koji se dogodio juče oko 13.35 na auto-putu Beograd - Novi Sad, povređene su četiri osobe. Nezgoda se dogodila između Nove Pazove i Stare Pazove, u smeru ka Novom Sadu, kada je vozilo "škoda" udarilo u autobus prevoznika "Bečej prevoz".

Kako su naveli očevici, povređene su dve ženske osobe srednjih godina i dve devojčice.

Prema priči njihovih drugara i rođaka, dvojica srednjoškolaca, Aleksa, učenik Elektrotehničke saobraćajne škole "Nikola Tesla" u Kraljevu, i Petar, đak Tehničke škole u Trsteniku, kobne večeri su se vozikali od obližnjih Otroka do Gračaca motorom koji su pozajmili od jednog drugara i sa samo jednom kacigom. Petar je, kako kažu, motocikle vozio još od malih nogu, dok je Aleksa prvi put seo za upravljač motora.

- Bili smo u poseti kod rođaka u Gračacu, kod moje sestre, a Aleksine tetke. On je otišao do Otroka da se vidi sa drugarima, kod balona gde se njegovi vršnjaci okupljaju. Vozikao se motorom sa Petrom, a zašto je odlučio da on sedne za volan kada to nikada pre nije uradio, ni sam ne znam. Nesreća se dogodila gotovo u trenucima kada smo ga već zvali da krenemo kući - govori Aleksin otac Tomislav, primajući izjave saučešća od rođaka, komšija i prijatelja.

Prema njegovim rečima, Aleksina majka kao da je slutila tragediju, pa je pre nesreće svog sina nekoliko puta opominjala da ni slučajno ne pokušava da upravlja motorom.

- Nije je poslušao. Kada sam video da ih duže nema i da je projurila Hitna pomoć, noge su mi se odsekle - kaže Tomislav. - Obistinile su se crne slutnje, tragedija se dogodila na petsto-šesto metara od sestrine kuće.

Foto: Fejsbuk

TRAGEDIJA KOD NOVOG PAZARA

NOVOPAZARAC Nemanja P. (24) nastradao je, a dve osobe su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između petka i subote dogodila u naselju Prćenova, na magistralnom putu Novi Pazar - Golija. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio putnik u automobilu koji je sleteo sa druma, udario u banderu i prevrnuo se.

Kako je došlo do nesreće, utvrdiće istraga.

Tuga, bol i suze i u porodici tragično nastradalog Petra N. U dvorištu porodične kuće u Gračacu zatičemo rođake, komšije i njegove školske drugare.

- Izgubih unuka, mog dobrog Prekija, šta više da vam kažem... Roditelji odoše u bolnicu da obave papirologiju, a drugari samo pristižu. Niko ne može da veruje da se ovo dogodilo. Nema više mog dobrog dečaka, koga je celo selo volelo. Majka Danka ga je držala u naručju posle nesreće. Bio je živ, ali teško povređen. Preminuo je u bolnici - jecajući nam priča Petrova baka Mitra N.

Njegovi drugari tiho dodaju da je Petar obožavao motore i da je bio vešt u upravljanju ovim dvotočkašima.

- Da je on vozio, možda se tragedija ne bi dogodila - gotovo uglas kažu njegovi drugari. - I on i Aleksa bili su dobri momci. Bez njih, za nas više ništa neće biti isto.

Više detalja o ovom udesu, kao i okolnostima pod kojima se dogodio, biće poznato posle istrage koja je u toku i obdukcije tela nastradalih mladića. Tek tada znaće se i vreme sahrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)