MOTOROM ZAJEDNO U SMRT: Ovo su dečaci nastradali kod Vrnjačke Banje (FOTO)

G. Ćirović

12. 09. 2020. u 15:16

U SAOBRAĆAJNOM udesu koji se dogodio u petak, oko 22 sata, na lokalnom putu u selu Gračac nadomak Vrnjačke Banje, poginuli su Petar N.(16) iz ovog sela i Aleksa G.(17) iz kraljevačkog prigradskog naselja Ribnica.

МОТОРОМ ЗАЈЕДНО У СМРТ: Ово су дечаци настрадали код Врњачке Бање (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Više detalja o ovom udesu, kao i okolnostima pod kojima se dogodio biće poznato posle istrage koja je u toku i obdukcije tela nastradalih mladića. Tek tada znaće se i vreme sahrane njihovih posmrtnih ostataka.

Foto: G. Šljivić

Kako se pretpostavlja, do nesreće je došlo kada su njih dvojica, vozeći se motorom „jamaha“ od 125 kubika, najverovatnije zbog nepreligaođene brzine izgubili kontrolu nad vozilom, sleteli u kanal kraj puta i potom snažno udarili u obližnju ogradu.

Foto: Fejsbuk

Prema nezvaničnim informacijama Aleksa, koji je upravljao motorom, na mestu je preminuo, dok je njegov drugar Petar povredama podlegao dva sata kasnije u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Kobne večeri mladići su se vozikali od obližnjih Otroka do Gračaca motorom koji su pozajmili od jednog drugara i sa samo jednom kacigom. Petar je, kako kažu, motocikle vozio još od malih nogu, dok je Aleksa prvi put seo za upravljač motora.

- Bili smo u poseti u Gračacu kod moje sestre, a Aleksine tetke. On je otišao kod balona u Otrocima gde se njegovi vršnjaci okupljaju. Vozikao se motorom sa Petrom, a zašto je odlučio da on sedne za volan kada to nikada pre nije uradio, ni sam ne znam – kaže Aleksin otac, Tomislav G. 

Prema njegovim rečima, Aleksina majka kao da je predosetila šta će se dogoditi, pa je pre nesreće svog sina nekoliko puta opominjala da ni slučajno ne pokušava da on upravlja motorom. 

I u porodici tragično nastradalog Petra N. tuga, bol, šok i neverica...

- Nema više mog dobrog dečaka koga je celo selo volelo. Majka Danka ga je držala u naručju posle nesreće. Bio je živ, ali teško povređen. Preminuo je u bolnici  – jecajući nam priča Petrova baka Mitra N.

Foto: Fejsbuk

NJegovi drugari tiho dodaju da je Petar obožavao motore i da je bio vešt u upravljanju ovim dvotočkašima.

Foto: G. Šljivić

- Da je on vozio, možda se tragedija ne bi dogodila – gotovo u glas kažu drugari.

- I on i Aleksa bili su dobri momci. Bez njih, za nas više ništa neće biti isto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)