PODNET IZVEŠTAJ TUŽILAŠTVU RS: Policajci uzeli 200 KM mita?

O. M.

31. 08. 2020. u 16:30

MUP Republike Srpske podneo je izveštaj Tužilaštvu RS protiv dvojice policajaca D. G. i P. K. zbog sumnje da su primili mito od O. P. iz Banjaluke koji se tereti za davanje mita i prevaru.

ПОДНЕТ ИЗВЕШТАЈ ТУЖИЛАШТВУ РС: Полицајци узели 200 КМ мита?

Foto: Depositphotos

Kako saznajemo radi se o policajcima zaposlenim u PS Lauš koji su primili mito u iznosu od 200 maraka, kako bi nekažnjeno propustili kamion koji je bio natovaren drvima za ogrev, bez odgovarajuće dokumentacije.

- Policajci su od vozača O. P. uzeli mito kako ga ne bi sankcionisali i izvršili službenu radnju koju su morali izvršiti - navode u MUP RS.

Pojašnjavaju da je O. P. nakon davanja mita prevario maloletnika, koji je zapravao bio vlasnik spornih drva.

- Vozač je maloletniku rekao da mu je drva oduzela policija, a zapravo ih je prodao u Banjaluci za iznos od 500 maraka. Lažnim prikazivanjem činjenica maloletnika je oštetio za 500 KM - navode u MUP RS.

Mirna Miljanović, portparol MUP RS, kaže da je protiv osumnjičenih policajca podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i biće suspendovani s posla.

- MUP RS sezahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP da  to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP RS je da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito - rekla je Miljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)