UBISTVO SLAVIŠE ĆULUMA: Kinez ostaje u pritvoru

O. M.

28. 08. 2020. u 11:30

BANjALUČKI Okružni sud za još dva meseca produžio je pritvor Siniši Šakiću zvanom Kinez, osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma (36) koji je 15. maja izrešetan u sačekuši u Dragočaju kod Banjaluke.

УБИСТВО СЛАВИШЕ ЋУЛУМА: Кинез остаје у притвору

Foto O. Matavulj

- Pritvor je produžen do 28. oktobra i to zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze ili uticati ne svedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela - navode u sudu.

Ćulum je ubijen u "golfu 6" na makadamskom putu, nedaleko od svoje kuće. Ubice su koristile motocikl i snimljene su nadzornim kamerama kako beže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige. Policija je za Šakićem raspisala potragu i on se nekoliko dana kasnije predao na graničnom prelazu Donja Gradina, na koji je došao iz Hrvatske. Na saslušanju je negirao zločin, navodeći da ima alibi.

Ponovo je uhapšen 28. jula u letnjoj bašti hotela "Bosna" u Banjaluci. Na teret mu se stavlja da je bio direktan izvršilac ubistva, što je Šakić pred sudom negirao. Drugi počinilac nije otkriven i na njegovoj identifikaciji se intezivno radi. Iz policije je saopšteno da je istragom oboren Šakićev "lažni alibi" o boravku u Hrvatskoj, a navodno je na mestu zločina pronađen Šakićev DNK trag.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)