SASLUŠAN OČUH: Evo kako se branio od optužbi da je silovao devojčicu (12)

A. Delić

24. 08. 2020. u 17:56

OČUH Milenko N. (30) iz Banovog Polja, koji je uhapšen u nedelju zbog sumnje da je silovao 12-godišnju pastorku, na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu branio se ćutanjem.

САСЛУШАН ОЧУХ: Ево како се бранио од оптужби да је силовао девојчицу (12)

Foto: A.DELIĆ

Ovo je za "Novosti" potvrdio Viši javni tužilac Zoran Obradović, ali nije mogao da pruži više detalja o ovom osetljivom slučaju, poštio je žrtva pred zakonom još uvek dete.

Nikoliću je određen pritvor, a na teret mu se stavlja krivično delo Silovanje iz člana 178, stav 4, za koje je zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora. Sa najnovijim izmenama krivičnog zakonika, kako su nam rekli upućeni, osumnjičeni bi se mogao suočiti čak i sa doživotnom robijom.

- U međuvremenu devojčica je upućena na pregled ginekologu, i na svu sreću vidljivih povreda nema, a nema ni oštećenja himena - kaže naš sagovornik blizak istrazi. - Ipak, ovakve nasilnike treba najstrože sankcionisati da se nasilje nad decom ne poprimi još veće razmere.

Nikolić je uhapšen u nedelju u zoru, a policija ga je zatekla potpuno golog u automobilu, na oko tri kilometra od kuće u Banovom Polju u kojoj je živeo sa porodicom. Baš na to mesto skrenuo je nekoliko sati ranije, kada je u obližnji Bogatić poveo 12-godišnju pastorku da se kupa na toplom izvoru.

- Udario mi je šamar, plakala sam i vrištala, ali niko nije mogao da me čuje jer smo bili u polju pored puta. Pobegla sam iz auta i zvala majku da joj kažem, a onda sam potrčala prema kući po mraku - ispričala je devojčica socijalnim radnicima, policajcima, pa i novinarima.

Majka Suzana koja ni dan kasnije ne može da se pribere od šoka koji je doživela, ne krije da je sa suprugom imala česte razmirice. Fizički je na nju često nasrtao, ali se nesrećna žena plašila da ga prijavi smatrajući da bi moglo biti još gore.

- Nas dvoje imamo tri sina i ćerku. Plašila sam se da mi socijalni radnici ne uzmu decu ako ga prijavim. A za njih nikada nisam ni mislila da su ugroženi. Nije ih nikada delio. Kada bi kupio našoj deci, kupio bi i mojoj ćerki iz prvog braka - priča Suzana kršeći ruke.

Susedi u romskom naselju u Banovom Polju kažu da je Suzana sama izdržavala porodicu radeći na njivi i u nadnici. O Milenku se ne izražavaju pohvalno i komentarišu da je često bio alkoholisan, naprasit pa čak i nasilan prema supruzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati