UBICA NOSIO FANTOMKU: Ročište optuženima za ubistvo Gorgije Darmanovića 2018.

S. J. M.

16. 07. 2020. u 22:24

NA suđenju Saši Đurđanoviću i Sretenu Matejiću, optuženima za pomaganje u ubistvu Gorgije Darmanovića (na slici) pre dve godine, u četvrtak su u Višem sudu u Beogradu pregledane fotografije i video-snimci sa nadzornih kamera.

УБИЦА НОСИО ФАНТОМКУ: Рочиште оптуженима за убиство Горгије Дармановића 2018.

Gorgije Darmanović / Foto VN

Na jednom od njih vidi se kako, koji minut posle 12 časova i vremena likvidacije, dvojica na skuteru odlaze ulicom nedaleko od mesta ubistva. Đurđanović je rekao da su to on i pokojni Dejan Stanković Ždrokinac, koji se inače sumnjičio da je pucao u Darmanovića.

Na snimku se vidi da Đurđanović, koji vozi, nosi kacigu, dok iza njega sedi Stanković u crnoj majici kratkih rukava i nečim crnim oko glave, što mu prekriva lice i profil. Tužilac kaže da je u pitanju fantomka i da liči na to, dok odbrana smatra da je Ždrokinac navukao kapuljaču. Đurđanović opet tvrdi da Stanković nije imao ništa na glavi, kad mu je mahnuo sa trotoara da ga poveze 200-300 metara do parkinga gde je ostavio auto.

- Možda je kad je seo iza mene navukao kapuljaču, ne verujem da je fantomka, ko bi se sa njom vozio po gradu - rekao je Đurđanović, koji tvrdi da nije znao da je Stanković prethodno bilo koga ubio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)