"ZASPAO SAM NEKOLIKO PUTA... PROBUDILA ME VIKA SPECIJALACA": Šokantni detalji optužnice protiv Uroša Blažića

Novosti online

07. 05. 2024. u 09:02

UROŠ Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca, koji je pre godinu dana počinio nezapamćeni masakr kada je ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio, nakon krvavog pira je zaspao, i to u tri navrata, sve dok ga policija nije pronašla u kokošinjcu njegovog ujaka nadomak Kragujevca!

ЗАСПАО САМ НЕКОЛИКО ПУТА... ПРОБУДИЛА МЕ ВИКА СПЕЦИЈАЛАЦА: Шокантни детаљи оптужнице против Уроша Блажића

Foto: MUP

Okrivljenog Blažića 23. maja očekuje početak suđenja u Višem sudu u Smederevu, koji se optužnicom nadležnog tužilaštva tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo tog 4. maja 2023, kada je iz kalašnjikova pucao prvo u okupljenu omladinu kod spomenika u Ravnom Gaju kod Malog Orašja, a krvavi pir nastavio kod škole u Duboni. Optužnicom, pored Uroša, obuhvaćen je i njegov otac Radiša koji se tereti da mu je nabavio oružje koje je koristio u masakru.

- Kada sam počinio zločin nisam imao tačan plan gde bih išao. Imao sam nameru da dospem do auto-puta i da odem do Beograda, nisam imao plan gde ću i šta ću, hteo sam da se sakrijem, ali bez ideje gde tačno. Cilj mi je bio da pobegnem što dalje. Mislim da sam hodao pola sata, možda i više, a u jednom trenutku odlučio sam da bacim automatsku pušku, svestan da moram da izađem posle i na auto-put i da ne bih upadao ljudima u oči - rekao je Blažić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu samo dva dana nakon masakra.

UBICA Privođenje Blažića, Foto N. Živanović

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici, opisivao kako je došao do naplatne rampe Mali Požarevac, gde je oteo taksistu i mladu putnicu. Svojim taocima tada je pretio da će ih pobiti bombama koje je držao u ruci, a u nekoliko navrata je i zadremao u kolima, što je i sam ispričao pred tužiocem.

- Kada sam ušao u dublji razgovor sa tom devojkom i taksistom, u tom momentu bio sam skroz normalan i svestan svega što je bilo. Osećao sam nenormalnu grižu savest i obećao sam im da ako bude potrebno i da ću njih zaštiti, i uraditi sve da im ništa ne fali, jer su mi u tom trenutku spasili život - rekao je Blažić i dodao da je nakon što se smestio u kokošinjac svog ujaka Gorana Gavrilovića zaspao.

- Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, video ih i predao se.

Da je Uroš Blažić nakon masakra spavao, i to u više navrata, rekao je i taksista koji ga je vozio nekoliko sati.

- Hteo je da zavara trag gde idemo nakon što smo ostavili putnicu, dobacio je iz kola: "Idemo za Beograd!" Planirao je da prikrije gde namerava da ide. Rekao je da isključim tablet i taksimetar i da idemo za Kragujevac. Uzeo je moj mobilni i podesio navigaciju za Kragujevac. Sipao sam gorivo, a taj momak me je posmatrao šta radim, plašio se da nešto ne progovorim i da li ću ga odati - rekao je u svom iskazu taksista, koji se nalazi u optužnici.

- Na tom putu do Kragujevca taj momak je dva puta zadremao. Bio je dosta smireniji, nismo razgovorali, ja sam, inače, izbegavao da pričam sa njim da ga slučajno ne bih izazavao i rekao nešto pogrešno.

Kako je objasnio taksista u svom iskazu, kada se pomahnitali ubica probudio, uzeo je njegov telefon i počeo da čita vesti o sebi.

- U jednom trenutku počeo je da čita vesti sa interneta i tako sam saznao da mu otac radi u Vojsci Srbije - piše u optužnici.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Porodice stradalih u Malom Orašju i Duboni na mestu masovnog ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku