DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U SVOJNOVU: Sin mesecima pričao po selu da će da pobije roditelje? (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 11. 2023. u 14:10

PREDRAGU M. (44) iz Svojnova kod Paraćina, osumnjičenom da je jutros pokušao da ubije oca udarivši ga sekirom više puta u glavu, a majku je posekao, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini sa krivičnom prijavom za teško ubistvo u pokušaju.

ДЕТАЉИ ПОКУШАЈА УБИСТВА У СВОЈНОВУ: Син месецима причао по селу да ће да побије родитеље? (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kako „Novosti“ saznaju u tom tužilaštvu, otac je u kritičnom stanju i hitno je operisan jer mu je lobanja slomljena, dok je majka stabilno.

-  Krivično delo je okvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju, član 114, tačka 11, u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika - navodi Nenad Necić, portparol jagodinskog Višeg tužilaštva i dodaje da postoji medicinska dokumentacija da osumnjičeni P. M. ima psihičke probleme.

Meštani Svojnova navode da se Predrag M. godinama leči, a da je bolest kulminirala nakon što mu je umrlo malo dete pre više godina. Sa njim u domaćinstvu živi, pored roditelja koje je napao, i odrasli sin, koji je ostao u njegovoj kući nakon razvoda.

- Već nekoliko meseci pričao je po selu da će da pobije roditelje, ali niko to nije uzimao za ozbiljno. Uzimao je terapiju zbog te psihičke bolesti koju je imao i bio disciplinovan, nije uopšte pio alkohol. Posle smrti deteta nije mogao nikako da se oporavi iako se lečio, a i radio je u jednoj strugari na ulazu u selu. Pominjao je i neke probleme oko imovine, navodno se zbog toga često svađao sa roditeljima – kaže jedan od komšija.

Foto: Z. Rašić

Prema priči stanovnika ovog podjuhorskog sela, ova porodica nekada je držala kafanu koja je bila veoma čuvena.

- Mnogi su se tu okupljali, bilo je svačega, ali su kafanu kasnije zatvorili. Nisu imali materijalnih problema, bili su situirani, a čak je i otac, koga je P. M. napao sekirom, radio sa drvima.

Koji su tačni motivi ovog zločina utvrdiće istraga, a novi detalji biće poznati nakon što osumnjičeni bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)