PRETILI DA ĆE GA ISEĆI MAČETOM, PA BACITI U DUNAV? Detalji istrage za dvostruko ubistvo u Futogu, četiri osobe iza rešetaka

Lj.P.

26. 08. 2023. u 19:41

POSLE ubistva dvojice mladića iz Futoga, Nikole Š. (19) i godinu dana starijeg Miloša M., koje je, kako se sumnja, hicima iz pištolja usmrtio N.L. (23), a zatim inspektorima, navodno priznao da je u ovu dvojicu pucao strahujući za svoj život, istražuje se da li su sada pokojni mladići upućivali, ili mu je neko preko njih, upućivao bilo kakve pretnje.

ПРЕТИЛИ ДА ЋЕ ГА ИСЕЋИ МАЧЕТОМ, ПА БАЦИТИ У ДУНАВ? Детаљи истраге за двоструко убиство у Футогу, четири особе иза решетака

Foto: Društvene mreže

Osumnjičeni N.L. je prema nezvaničnim informacijama, inspektorima, navodno rekao da se plašio da će ga ubiti, jer su mu, kako je rekao, pretili da će ga iseći mačetom i baciti u Dunav, i da je navodno, zbog toga odlučio da ih upuca. Prema nezvaničnim informacijama, navodno mu je rečeno da on neće proći kao njihov prijatelj iz iste navijačke grupe koji se 2018 godine sukobio sa navijačima kojima navodno pripada osumnjičeni N.L.

Tada su se u Ulici Vuka Karadžića u Novom Sadu sukobile dve grupe mladića, ispaljeno je nekoliko hitaca, a jedan, tada dvadesetčetvorogišnjak iz Veternika, koji je član navijačke frakcije kojoj pripada i osumnjičeni N.L. zadobio je lakše povrede mačetom, i da je zbog toga, pretnje shvatio ozbiljno.

- Ne postoji opravdanje za njegov postupak jer je navodno posle pretnji otišao kući i uzeo pištolj, a kada se susreo sa Nikolom Š. i Milošem M. u Fruškogorskoj ulici, pucao je u njih, ali nije bio siguran da li ih je pogodio i odmah je pobegao sa još trojicom koji su bili sa njim – saznajemo nezvanično.

Dvojica mladića su ubijena u noći između četvrtka i petka u fruškogorskoj ulici u Futogu, odmah iza ponoći. Nikola Š. je preminuo na licu mesta od posledica ranjavanja, dok je Miloš M. iako ranjen pokušao da pobegne preko obližnjeg drvenog mostića, i nađen je pola sata kasnije. On je prevežen u Urgentni centar, ali je ubrzo, na žalost, podlegao povredama.

Kako saznajemo, dve grupe mladića, sastale su se preksinoć uveče u fruškogorskoj ulici da bi, navodno raspravili neke nesporazume, a eventualni motiv sukoba, moga bi da bude sukob unutar jedne navijačke grupe. Četvorica osumnjičenih su, prema nezvaničnim saznanjima, tu došla crnim automobilom, gde su ova dvojica već bili.

- Ova četvorica su izašla iz kola, prišli su ovoj dvojici i među njima je započeo razgovor – saznajemo nezvanično. - U jednom momentu, jedan od njih, vadi pištolj i puca, posle čega odlaze odatle. I na snimku sa video nadzora na jednom obližnjem objektu, vidi se da dve grupe mladića međusobno razgovaraju i da, zatim, jedan od četvorice osumnjičenih vadi pištolj i puca.

Osumnjičeni za pucnjavu N.L. i uhapšeni O.R. i D.D., koji se terete za saizvršilaštvo, kako saznajemo, od ranije imaju krivične prijave za razna krivična dela, a N.L. i dve osude. Četvrti osumnjičeni B.G. koji se takođe sumnjiči za saizvršilaštvo, je bez ikakvog dosijea u policiji, i nije problematičan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića