NA DAN TAŠTINE SMRTI UBIO MAJKU, PA - SEBE: Novi detalji zločina u Rumi - tela pronašla Goranova ćerka

S. KOSTIĆ

28. 04. 2023. u 07:24

PUKOVNIK u penziji Goran Rendulić (59) u sredu je ubio svoju majku Zlatu (89), a zatim izvršio samoubistvo u stanu u Ulici Treće vojvođanske brigade 26. u Rumi. Zločin je počinio na dan kada mu je tašta preminula, a supruga Zorica otišla u Trepču kako bi pripremila sve oko sahrane svoje majke. Kako nezvanično saznajemo, dva beživotna tela pronašla je jedna od Goranovih ćerki, koja je stigla iz Beograda kod oca u Rumu.

НА ДАН ТАШТИНЕ СМРТИ УБИО МАЈКУ, ПА - СЕБЕ: Нови детаљи злочина у Руми - тела пронашла Горанова ћерка

Foto S Kostić

Tela su preneta u Institut za sudsku medecinu u Novi Sad, gde će biti utvrđen tačan uzrok smrti, a prema nezvaničnim informacijama Goran je najpre, najverovatnije, udavio majku, a zatim se obesio.

Na vratima stana broj četiri na prvom spratu juče je bila zalepljena policijska traka, kao jedini "svedok" da se u toj zgradi dogodilo ubistvo. Komšije tvrde da ništa nisu čule, a samo oni koji su morali da izađu iz zgrade kažu da su videli policiju.

- U tom stanu Goran je stanovao sa ženom i njegovom majkom. Imaju i dve ćerke, ali su one u Beogradu. Često su ga vodile kod lekara, jer je imao zdravstvenih problema, čak i psihičkih. Oni se nisu mnogo družili sa komšilukom, jedino što smo se jedni drugima javljali - priča nam jedan od komšija.

Goran se sa porodicom devedesetih godina prošlog veka u Rumu doselio iz Trepče, a komšije i prijatelji kažu da mu je boravak na ratištu ostavio brojne posledice.

- Često sam se viđala se njegovom suprugom, šetale smo i išle na piće - kaže nam A. M. - Jednom prilikom mi je rekla da se brine za Gorana, jer se često seća nekih situacija sa Kosova i Metohije, što joj se nimalo nije svidelo. Da li je on pravio neke probleme u stanu, to su samo znale ona i njegova majka, koje su živele sa njim. Ona kaže da se sa Goranovom suprugom čula u sredu, kada joj je izjavila saučešće zbog smrti njene majke, kao i da je Zorica zatim otišla u Trepču.

- Sahrana je bila zakazana za četvrtak, a da li je ona zvala u stan da proveri da li će Goran dolaziti, pa se niko nije javljao, a onda poslala jednu od ćerki da dođe i vidi o čemu se radi, to sa sigurnošću ne mogu da tvrdim.

Pitam se samo kako li je toj ženi, koja je juče sahranila majku i saznala da joj je muž ubio svekrvu, pa presudio sebi. Velika tragedija - kaže naša sagovornica. Neke od komšija, sa kojima smo juče razgovarali, kažu da je Goran bio perfekcionista, ali i da je baš zbog toga često dolazio u sukob sa ljudima.

Zločin se ne zaboravlja

PRE pet godina, u zgradi prekoputa one u kojoj je živeo Goran, dogodio se stravičan zločin, kada je tada dvadesetčetvorogodišnji mladić sa više uboda nožem usmrtio svoju babu Miru Š. (64). Stanari ovih zgrada nevoljno se još prisećaju tog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave