SLUČAJ TRANSVESTITA JOVANICE PRED APELACIONIM SUDOM: Ubio partnera, dobio 13 godina

J.D.Lj.

05. 04. 2023. u 17:38

APELACIONI sud u Beogradu će, po drugi put na javnoj sednici, razmatrati drugu prvostepenu presudu transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji je osuđen na 13 godina zbog ubistva bivšeg partnera.

СЛУЧАЈ ТРАНСВЕСТИТА ЈОВАНИЦЕ ПРЕД АПЕЛАЦИОНИМ СУДОМ: Убио партнера, добио 13 година

Foto: Facebook

Abdulov se tereti da je 2018. godine, u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu, sa sedam uboda nožem teško povredio Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine, sa kojim je neko vreme, bio u emotivnoj vezi. Marko ju je, jednog trenutka prekinuo što Abdulov, nikako nije želeo da prihvati i na sve načine je pokušavao da povrati ljubav.

Abdulov, koji se predstavljao kao Jovanica, priznao je na suđenju zločin, uz tvrdnju da je Marko bio nasilan prema njemu, da ga je tukao i da je zbog toga, on potegao nož. Ipak, izjavio je da se veoma kaje zbog svega što je uradio, tvrdeći da Marka i dalje voli.

Markovo krvavo i iskasapljeno telo nađeno je, samo u majici i donjem vešu, u blizini iznajmljenog stana, kada je izašao da potraži pomoćć. Nažalost, preminuo je nasred ulice, a Jovanica je ubrzo identifikovan i uhapšen.

Odlukom Višeg suda u Beogradu, on je osuđen na 13 godina robije, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i vratio na ponovno suđenje. Ipak, krajem decembra prošle godine, sud je Abdulovu izrekao istu osudu, iako je Tužilaštvo tražilo da bude osuđen na "ne manje od 10 godina" zatvora, a odbrana da Jovanica bude oslobođen optužbi.

Sada je, međutim, ponovo na potezu Apelacioni sud, koji treba da donese novu odluku, s obzirom da su se na poslednju, žalile obe strane u postupku.

Inače, Abdulov već godinama prima hormonsku terapiju radi promene pola, a najveća želja mu je da dobije nova dokumenta sa ženskim imenom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici