SESTRE PUSTILE UBICU U STAN: Novi detalji istrage o jezivom zločinu na Bežanijskoj kosi

E. H.

26. 01. 2023. u 06:20

PRIPADNICI beogradske policije tragaju za osobom, koja je, kako se sumnja, oko pravoslavnog Božića, ubila rođene sestre Jelisavetu (76) i dve godine stariju Gordanu Đukić u stanu u naselju Bežanijska kosa.

СЕСТРЕ ПУСТИЛЕ УБИЦУ У СТАН: Нови детаљи истраге о језивом злочину на Бежанијској коси

Foto: N. Skenderija

Obdukcijom je utvrđeno da su obe brutalno tučene, a jedna od njih i ugušena. Čekaju se još DNK i toksikološka veštačenja, ali je nedvosmisleno potvrđeno da je reč o zločinu.

Njihova beživotna tela pronađena su u zgradi u Ulici Marka Pola i to posle prijave komšinice, koja ih nije videla danima. Policija je posle ulaska u stan zatekla zastrašujući prizor. Bilo je tragova krvi, jedno telo je zatečeno na krevetu, a drugo na podu.

Pošto je stan bio zaključan, a ključa nije bilo, veruje se da ga je zločinac poneo sa sobom.

- Jedna od verzija ovog slučaja je da su starice poznavale svog dželata, jer su ga pustile unutra - navodi izvor blizak istrazi.

- Istražuje se i da li je tačna informacija da su imale određenu svotu ušteđevine, jer je jedna od njih, navodno, prodala nekretninu. Sasvim je moguće da je zločin počinjen iz koristoljublja, iako nije bilo tragova premetačine. To može da ukaže i na činjenicu da je ubica znao gde je novac.

Rezultati veštačenja, koje je u toku, dovešće policiju do ubice, iako postoji određeni krug ljudi koji mogu da se dovedu u vezu sa zločinom. Nekoliko njih je i ispitano i policija ih drži "na oku", dok ne stignu analize bioloških tragova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MRTVA CELA PORODICA: Tela pronađena u stanu - detalji užasa u Pančevu