UŽAS KOD ŠTRPCA: Albanac rafalnom paljbom pucao na srpske mladiće jer su nosili Badnjak, među povređenima i dete (11)

Novosti online

06. 01. 2023. u 16:09

SRPSKI dečak i njegov rođak Stefan S. (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

УЖАС КОД ШТРПЦА: Албанац рафалном паљбом пуцао на српске младиће јер су носили Бадњак, међу повређенима и дете (11)

Foto: Kosovo onlajn

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde će dobiti najbolju moguću negu.

Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić.

Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć, navode u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (14)