SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI Belivuk: "Zar tužilac misli da imamo ovolike mišiće, a da nemamo mozak", Miljković tražio da sedi sa svedocima

N. B. - Z. U.

20. 10. 2022. u 09:41 >> 14:08

DANAŠNjE suđenje klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk i Marko Miljković završeno je.

СУЂЕЊЕ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ Беливук: Зар тужилац мисли да имамо оволике мишиће, а да немамо мозак, Миљковић тражио да седи са сведоцима

Foto: Tanjug

Tokom prethodna dva pretresa, juče i u ponedeljak, odbrane su izneli Belivuk i Miljković i još osmorica okrivljenih - Miloš i Marko Budimir, Nebojša Janković, Vlado Draganić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević i Marko Andrić. Svi su negirali dela koja im se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal stavljaju na teret.

Georgiev: Nikada nisam počinio nijedno krivično delo

Za pult je pristupio optuženi Vlado Georgiev, koji tvrdi da nije član nikakve organizovane kriminalne grupe, da nije član bilo koje navijačke grupe, naveo je da nije tačno da je svoju kuću u Tršiću kod Loznice stavio na raspolaganje Belivuku, niti ga obaveštavao o prisustvu policije u Humskoj ulici, gde je imao iznajmljen stan.

- Nisam držao vatreno oružje - kazao je Georgiev.

- Nikada nisam počinio nijedno krivično delo. Od svoje 20. godine radim, prvo u državnoj službi, a zatim sam sa suprugom otvorio privatnu firmu. Sve sam radio po zakonu. Ništa nezakonito nisam stekao. Dalje neću iznositi odbrani, niti ću odgovarati na pitanja.

Foto: Tanjug

Vučeljić: Sa Belivukom dobar prijatelj

Krivicu je negirao i Aleksandar Vučeljić, tvrdeći da poznaje Belivuka, sa kojim je dobar prijatelj. Ispričao je da je otvorio firmu, rent a kar, sa sedištem kancelarije na Partizanovom stadionu.

- Tu kancelariju su posedovali navijači, od njih sam je dobio. Moj sada pokojni otac mi je pomogao da otvorim firmu, dao mi je novac. Još dva druga su mi pomogla pozajmivši mi novac, podigao sam i kredit, a i od svadbe sam "zaradio" 9.000 evra.

Vučeljić je rekao da je bio aktivan na navijačkim tribinama i da mu je smetalo što navijači nisu složni. Kada je video da Belivuk i Miljković prave grupu "Iz principa", u nameri da ujedine navijače, on im se, kako je rekao pridružio.

- Do hapšenja sam vodio miran, porodičan život - naveo je optuženi.

- Belivuk jeste bio vođa grupe "Iz principa", ali i svih navijača sa južne tribine, koja ima 1.500 aktivnih članova. Nisu tačni navodi da je tzv. bunker na Partizanovom stadionu korišćen za neke kriminalne radnje. Tu su se navijači skupljali da se druže, igraju bilijar...

"Bojana Belivuk htela je da radi"

Optuženi Aleksandar Vučeljić je naveo da ga je jednom prilikom supruga Veljka Belivuka pitala da otvori zajedno sa njegovom ženom takođe renta kar firmu, na šta je on pristao.

- Bojana Belivuk je htela da radi, pitala me je kako ide posao, da li možemo da otvorimo još jednu firmu, a ona je imala želju da ta firma bude otvorena pola na moju suprugu i na nju. Ja sam pristao - kazao je Vučeljić - Ona je išla sa mnom za otvaranje računa, bila je srećna. Radio sam joj vizit karte, rekla mi da će pozajmiti novac i da će ga uplatiti na račun firme i da čim firma zaradi, vrati taj pozajmljeni novac. A ovde se sada vodi neki postupak protiv Bojane, da je ona htela da pere novac. Zamislite majku maloletne dece, koja nikada u životu nije imala nikakav prestup, i počinje nešto da radi i sada tužilaštvo nju tereti da je tu htela da pere novac. Ja kažem da nije.

Foto: Tanjug

Vučeljić o momku koji je prema optužnici silovan

Aleksandar Vučeljić je govorio i o I. S. momku koji je prema optužnici silovan. Naveo je da je ovaj voleo da ide na utakmice, ali da nije imao para, pa mu je zbog toga davao besplatne karte, a ponekad i novac za hranu.

- Počeo je da dolazi na Partizanov stadion i kad nije bilo utakmica, družio se sa mladima - rekao je Vučeljić.

- Ako ode nešto nekome da kupi za jelo, čašćavali su ga. Stalno je nosio istu garderobu, vukao neki rančić za sobom. Organizovao sam mu  garderobu, rekao mu gde je svlačionica da može da se okupa. Ja nisam ni znao da se desilo neko silovanje, ne želim da razmišljam o tome, taman posla, pa toga nikada nije bilo među navijačima i nadam se da će se dokazati da nije bilo nikakvog silovanja.

Miljković tražio reč

Posle pauze, za reč se javio Marko Miljković. Zamolio je sudiju da poštuje član Zakona koji predviđa da optuženi dok iznosi odbranu ne bude prekidan od strane veća.

Milovan Tadić: "Žrtva sam već 21 mesec"

Nakon njega za govornicu je pristupio optuženi Milovan Tadić.

- Nemam veze sa delima koja mi se stavljaju na teret. Žrtva sam tužilaštva i SBPOK već 21 mesec, koliko se nalazim u pritvoru - rekao je Tadić. - Ne znam na osnovu čega Tužilaštvo tvrdi da ja stojim iza droge koja je pronađena na južnoj strani stadiona. Neću iznositi detaljno odbranu, jer nemam od čega da se branim. Većinu okrivljenih poznajem, sa mnogima se družim i normalno je da imam njihove brojeve telefona, kao i oni moj. Tužilaštvo se služilo samo nagađanjem da se nešto možda desilo. Kad sam uhapšen, inspektor Božidar Stolić je rekao da će me zgaziti kao vašku.

Tadić je naveo da je uhapšen samo zato što je nečiji drug. U pritvor su ga, kako je rekao stavili, kako bi ga slomili, da bi popustio i priznao nešto što nije uradio, kako bi teretio ostale.

Pripadnici Žandarmerije i Policije ispred i u zgradi suda, Foto P. Milošević

Belivuk: Zamoliću sud da zaštiti naša prava

Zamoliću sud da zaštiti naša prava od tužilaštva. Imamo situaciju da pojedini optuženi kažu da neće odgovarati na pitanja vezano za aplikaciju skaj, a tužilac Saša Ivanić postavlja pitanja vezana za to. Zar on misli da smo mi glupi, da imamo ovolike mišiće, a da nemamo mozak - reagovao je Veljko Belivuk posle saslušanja optuženog Filipa Ivanovskog, koji je takođe negirao krivicu.

Slađana Sekulić: Svoju kuću u Tršiću nisam ustupala nikome

Reč je zatim dobila jedina žena optužena Slađana Sekulić, supruga Vlade Georgieva.

- Ja nisam član nikakve kriminalne grupe, niti neke frakcije. Ja sa opojnim drogama u životu nisam imala kontakt, a kamo li se sa nekim udruživala da je prodajem. Svoju kuću u Tršiću nisam ustupala nikome radi pripremanja nekih krivičnih dela. Od mene nije oduzeto nikakvo vatreno oružje. To je moja odbrana, na pitanja neću odgovarati.

Foto N. Skenderija

Miljković tražio da sedi sa svedocima saradnicima

Nakon saslušanja Borisa Karapandžića koji je negirao krivicu, za reč se javio Marko Miljković tražeći od sudije odgovor da li je donela odluku vezano za njegovu molbu oko sedenja. On je naveo da mu je problem što sedi u delu boksa na klupi, a da mu nije zgodno da hvata beleške na kolenima.

- Biće vam omogućeno da nekako vodite beleške - kazala je sudija, dodajući da on sedi u boksu za optužene iz razloga bezbednosti.

- Čije bezbednosti? - upitao je Miljković, koji je uputio zahtev da sedi u delu sudnice gde su advokati, sudsko veće, tužilac i trojica svedoka okrivljenih.

- Pa rečeno mi je da ne bi bilo zgodno da vi budete u ovom delu sudnice - kazala je sudija

- Ja nikoga neću napasti, a ne plašim se da će i mene neko napasti - uzvratio je Miljković.

BONUS VIDEO: OTIŠLA JE SREĆNA: Otac Dejane (17) stradale na motoru kod Beške, još ne veruje da mu ćerke nema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)