OVO JE STRAHINJA UBIJEN U KRALJEVU: Nož sevnuo posle svađe zbog vode - prošle godine mu poginula ćerkica (FOTO)

G.Ćirović

12. 08. 2022. u 13:27

U NOĆI između četvrtka i petka, na igralištu između stambenih zgrada u kraljevačkom naselju „Moša Pijade“, dvadesetčetvorogodišnji Milan T. iz Kraljeva iz još nepoznatih razloga usmrtio je svog godinu dana mlađeg sugrađanina Strahinju Markovića.

ОВО ЈЕ СТРАХИЊА УБИЈЕН У КРАЉЕВУ: Нож севнуо после свађе због воде - прошле године му погинула ћеркица (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Zločin se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio oko 1.30 kada je, kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, Milan posle kraće rasprave nožem u grudi ubo Markovića. Hitna pomoć je brzo stigla i teško povređenog mladića prevezala u Opštu bolnicu „Studenica“, ali je on, uprkos naporima lekara da mu spasu život, oko tri sata ujutro ipak podlegao povredama. 

Foto: G.Šljivić

Ubijeni Strahinja

Efikasnom akcijom pripadnika kraljevačke policije, Milan T. je ubrzo pronađen i uhapšen. Pod sumnjom da je počinio ubistvo, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

O motivima ovog zločina, kao i o tome šta je prethodilo ubistvu u najvećem kraljevačkom stambenom naselju za sada se u gradu na Ibru samo nagađa. Prema jednoj verziji, Strahinja je sa mlađim bratom bio na klupi kraj igrališta gde mu je, navodno, Milan zatražio najpre pivo, a potom i vodu. Tada je, kako se pretpostavlja, izbila žučna verbalna rasprava jer Strahinja nije želeo da mu da vodu, nakon koje je Milan potegao nož i ubo svog sugrađanina, a zatim kroz park pobegao u nepoznatom pravcu.

Foto: G.Šljivić

Mesto zločina

Stanovnici ovog naselja kažu da se i prethodne, kao i gotovo svake noći, sa igrališta čula nesnosna galama od koje sve do ranih jutarnjih sati nemaju mira.

- Probudila me je buka i svetla rotacije sa policijskog automobila. Jedan auto policija je parkirala sa jedne, a a drugi sa druge strane igrališta. Čula se galama, a potom je sve utihnulo. Mislio sam da je u pitanju racija, a ujutro sam čuo da se dogodilo ubistvo – priča za „Novosti“ jedan od komšija.

Foto: G.Šljivić

- Svake noći na klupama kraj igrališta se okuplja mnogo, uglavnom mlađih ljudi. Tu piju, galame, svađaju se, a mi koji ovde živimo kada padne mrak zaobilazimo taj deo naselja u širokom luku.

Foto: G.Šljivić

Šta se zapravo dogodilo ove kobne noći, kao i šta je motiv ubistva biće poznato nakon istrage koja je u toku.

NESREĆA

ŽRTVA zločina Strahinja Marković (23), kako saznajemo, otac je sedamnaestomesečne devojčice K.M. koja je krajem decembra prošle godine nesrećnim slučajem pala sa drugog sprata stambene zgrade u centru Kraljeva, a potom dva dana kasnije od zadobijenih povreda na žalost preminula u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove