SVI DETALJI UBISTVA SRPKINJE U ITALIJI: Šta je sve prethodilo zločinu u kome je nastradala Lidija

I. M.

09. 06. 2022. u 18:54

NIJE mogao da podnese što joj tako dobro ide nakon njihovog razvoda, zato ju je ubio! Bio je ljubomoran i bezobrazan, a od dece je napravio siročiće - kaže prijateljica Lidije Miljković (42), koju je u sredu u Vičenci usmrtio njen bivši suprug Zlatan Vasiljević (42), koji je nešto ranije metkom u potiljak presudio i svojoj doskorašnjoj devojci, Venecuelanki Gabrijeli Serano, a zatim i sebi.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА СРПКИЊЕ У ИТАЛИЈИ: Шта је све претходило злочину у коме је настрадала Лидија

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Fejsbuk

Kako su preneli italinaski mediji, Lidija je u sredu ujutru u osam sati ujutru odvela decu u školu, a zatim je otišla na posao. Ispred firme je stigla posle pola sata, parkirala se i izašla. Nije primetila da je Zlatan čeka u zasedi, a čim ga je ugledala, počela je da beži.

- Razveli su se, posle decenije braka, pre tri godine i sigurno je osetila da joj se nešto loše sprema, jer je Zlatan imao zabranu prilaska - kaže prijateljica. - Trčala je, ali ju je stigao i ispalio 5-6 hitaca u nju. Šta je tačno tražio sad od nje, niko ne zna! Evidentno je da je bio ljubomoran na njen novi život i činjenicu da joj dobro ide posle njega. Kad je ubio Lidiju, pobegao je, a dok je trajala potraga za njim, policija je čuvala decu, jer je pretio da će i njih pobiti.

RAZBIO JOJ GLAVU

- Za 8. mart 2019. išli smo na proslavu i sve je bilo kako treba - kaže porodična prijateljica. - Delovali su kao divan zaljubljeni par, Zlatan joj je čak poručivao i pesme, a onda ju je samo dve nedelje kasnije mučki pretukao, tako da joj je slomio lobanju. Jedva je preživela. Tad je bio pakao, ona u bolnici, on u zatvoru, a deca tužna i nesrećna.

Mediji u Italiji su preneli da je Zlatan radio kao kamiondžija i da je rodom iz Ozrena u BiH, dok je Lidija došla u Vičencu iz Lebana, pre 17 godina. Kako saznajemo, njihova porodična kuća u ovom mestu na jugu Srbije godinama je prazna, jer su se svi preselili u Italiju.

Komšije Miljkovića iz Lebana pričaju da su se Lidijini roditelji, a navodno i brat i sestra, u Italiji dobro snašli i da nisu ni nameravali da se vraćaju u rodni kraj. U ovom mestu, navodno, nemaju ni bliže rođake.

Žitelji Lebana o Miljkovićima ne znaju mnogo. Nisu ih često viđali, a oni koji ih se sećaju opisuju ih kao vredne i poštene. O starijim Miljkovićima imaju samo reči hvale. Kažu da su decu "izveli na pravi put" i da su ih vaspitali da budu odgovorni i časni ljudi.

- Niko ovakvu sudbinu ne zaslužuje, da žena strada od ruke oca njene dece - komentariše jedna starija žena.

U Italiju je iz Lebana navodno najpre otišao njihov otac, a onda je posle izvesnog vremena preselio celu porodicu koja je, kako kažu, sve ređe posećivala rodni kraj.

- Posle rastanka sa Zlatanom, Lidija je našla novog dečka, ali on ih je stalno proganjao - kaže prijateljica i dodaje da su Lidijini najbliži van sebe. - Žao mi je dece, ostadoše sami, iako će o njima verovatno brinuti Lidijini roditelji.

GABRIJELU NATERAO DA UĐE U AUTO

Gabrijela Serano (36), koju je  Vasiljević ubio neposredno pre nego što je presudio Lidiji, poreklom je iz Venecuele i imala je dve ćerke. Kako prenose mediji, ona je prethodno bila udata za muškarca, kog je prijavila za nasilje. Ona i Zlatan su, navodno, bili nekoliko meseci u vezi. Istražitelji veruju da ju je Vasiljević naterao da uđe u automobil i da krene sa njim do Vičence. U putu ju je usmrtio hicem u potiljak, a sa njenim telom u kolima sačekao je Lidiju ispred firme.

Portali u Italiji posebnu pažnju posvetili su i juče rečenici koju je Lidija izgovorila pre dve godine tokom suđenja njenom bivšem mužu.

- Uvek sam se plašila ako uradim nešto sa čim se on ne slaže, šta će se desiti. Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom? - izgovorila je ona u julu 2020. godine, kada je njen bivši suprug osuđen na godinu i 10 meseci zatvora jer ju je maltretirao.

Vasiljeviću je kazna potom smanjena na godinu i po, a nešto kasnije, on je iz zatvora prešao u kućni pritvor. Vasiljević je tokom godina promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila je Alesandra Neri, koja je novinarima ispričala da se čula sa njim samo dan pre nego što je njen klijent ubio bivšu suprugu Lidiju, sadašnju devojku, pa sebe.

- Šokirana sam. Nikad nisam mislila da se tako nešto može dogoditi - rekla je Nerijeva i objasnila da je Zlatana čekalo još jedno suđenje na kojem je ponovo pozvan da se brani sa slobode od optužbi za maltretiranje u porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)