"SKAKAVCEM" IZBO DRUGARA NASRED ČASA: Šta je izazvalo sukob dvojice učenika beogradske Trgovačke škole

A. V.

06. 05. 2022. u 21:14

UČENIK prvog razreda Trgovačke škole u Beogradu Ž. S. (16) uhapšen je u petak zbog sumnje da je nožem napao druga iz odeljenja M. K. (17) i naneo mu lakše povrede. Incident se, kako smo saznali, dogodio za vreme časa, a sukobu je, navodno, prethodila rasprava.

СКАКАВЦЕМ ИЗБО ДРУГАРА НАСРЕД ЧАСА: Шта је изазвало сукоб двојице ученика београдске Трговачке школе

Foto: M. Anđela

Povređeni učenik zadobio je povrede na usni i leđima, a ekipa Hitne pomoći brzo je povređenog tinejdžera, u svesnom stanju, prevezla u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Napadača su ubrzo uhvatili pripadnici MUP i priveli u policijsku stanicu Stari grad.

Kako je za "Novosti" rekla direktorka ove srednje škole Mira Lekić, sve se desilo za vreme petog časa, kada je učesnik Ž. S., ničim izazvan, ustao i povredio dugog đaka, a zatim pobegao iz zgrade.

- Ne znam zašto je to uradio - kaže direktorka. - Učeniku je pružena pomoć, lekari su za desetak minuta došli i konstatovali lakše povrede. On nije gubio svest, ali je doživeo veliki stres, kao i svi mi u školi. Svi đaci su bili veoma uznemireni zbog incidenta, neki su i plakali... Nismo ih puštali kući dok nismo dobili informaciju da je učenik koji ga je napao priveden. Školski policajac je uzeo izjavu od svih učenika koji su bili očevici, kao i od profesora.

Prema rečima Lekićeve, učenik Ž. S. ranije nije pravio incidente za vreme nastave.

- Tim za zaštitu nasilja i mi sprovešćemo sve procedure u skladu sa zakonom - ističe Mira Lekić. - Pokrenućemo vaspitno-disciplinski postupak, a stručne službe pružiće podršku učenicima koji su bili svedoci ovog sukoba. Na disciplinskom ćemo saznati detalje, kao i šta je dovelo do ovog sukoba.

Učenici sa kojima smo u petak razgovarali ispričali su nam da su za incident čuli od drugova i da je povređeni učenik imao posekotinu od "skakavca" na licu. Iako nije poznato šta je tačno dovelo do sukoba između dvojice drugova, u petak se u društvu đaka "šuškalo" da su se tinejdžeri posvađali oko toga čiji je kraj bolji, jer je izbodeni učenik M. K. navodno iz Zemuna, a Ž. S. sa Lekinog brda. Navodno je Ž. S. u jednom trenutku tokom rasprave rekao M. K. da može da dođe u Zemun i "da ih sve izbode tamo".

NAŠLI KRVAVI NOŽ U KANTI?

PREMA nezvaničnim saznanjima, M. K. je druga iz odeljenja ubo nožem, takozvanim skakavcem, koji je policija, navodno, krvavog pronašla u obližnjoj kanti za đubre. Pre ubadanja, napadač je, kako smo nezvanično saznali, druga udario stolicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)