ADVOKATU NA PARKINGU ZAPALJEN AUTOMOBIL: Incident u Somboru na Veliku subotu

Lj. P.

28. 04. 2022. u 07:00

DRAGANU Konjeviću, advokatu iz Sombora, zapaljen je automobil, u subotu, 23. aprila. Sve se dogodilo na parkingu u Ulici Gruje Dedića na Novoj Selenči u Somboru, a tom prilikom gotovo potpuno je izgoreo prednji deo kola.

АДВОКАТУ НА ПАРКИНГУ ЗАПАЉЕН АУТОМОБИЛ: Инцидент у Сомбору на Велику суботу

Vozilo "kija" zapaljeno na parkingu, Foto 192_rs

U požaru je pored advokatovog vozila "kija", oštećena i "lada niva", koja je bila parkirana na mestu pored. Prema nezvaničnim informacijama, niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom radi na otkrivanju počinioca ili više njih. Povodom nemilog događaja kontaktirali smo sa advokatom Konjevićem, ali on nije mogao ništa da kaže.

- U interesu istrage, ne mogu da govorim o onome što se desilo - kratko je u telefonskom razgovoru za "Novosti" kazao Konjević.

Advokatska komora Vojvodine je najoštrije osudila ovaj događaj, navodeći da je Dragan Konjević ugledni i uvaženi advokat. Naglašavaju da je donedavno bio predsednika Ogranka u Somboru Advokatske komore Vojvodine, a trenutno je sudija i predsednik veća u Disciplinskom sudu AKV. Nadležnim organima je, kako se dalje navodi u saopštenju AKV, ukazano na verovatnu povezanost ove njegove funkcije sa paljenjem automobila.

- Podsećamo da još uvek nije otkriven ni počinilac napada na advokata dr Miroslava Đorđevića iz Zrenjanina za krivično delo pokušaj teškog ubistva, kada je na njegovu porodičnu kuću bačena bomba - navodi AKV u saopštenju.

- Advokat Đorđević je bio zamenik disciplinskog tužioca AKV, a sada je zamenik disciplinskog tužioca AK Srbije. Ranijem predsedniku AKV je zapaljen automobil, dok je sadašnjem predsedniku time prećeno.

Iz Komore naglašavaju da će o svemu biti obaveštena i Međunarodna unija advokata.

- Počinioci krivičnih dela ove vrste moraju biti otkriveni i kažnjeni - kažu iz AKV.

SASTANAK SA NADLEŽNIMA

PREDSEDNIK Advokatske komore Vojvodine će ovim povodom održati sastanak sa apelacionim tužiocem u Novom Sadu, a očekuju i sastanak sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova, posle čega će biti organizovana protestna okupljanja advokata u više gradova Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave