OVO JE POTPUKOVNIK STANOJEVIĆ (43) KOJI JE POGINUO U KONGU Dejanova supruga za "Novosti": Bio je divan otac i suprug...

J.Ćosin

30. 03. 2022. u 14:11

PRIPADNIK Vojske Srbije koji je poginuo u Kongu, prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija, je potpukovnik Dejan Stanojević.

ОВО ЈЕ ПОТПУКОВНИК СТАНОЈЕВИЋ (43) КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У КОНГУ Дејанова супруга за Новости: Био је диван отац и супруг...

Foto Facebook

- Bio je divan otac, suprug i kolega... Toliko smo danas u stanju da kažemo, rekla je za "Novosti" njegova supruga.

Kako su javili mediji, na helikopter je pucano sa zemlje. 

Kako je prethodno saopštila vojska Konga, helikopter koji je pripadao mirovnoj misiji UN u Kongu oborili su pobunjenici na istoku te zemlje.

Letelica se zapalila i srušila, a u padu nije bilo preživelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

 
- Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)