“NOVOSTI” SAZNAJU: Detalji istrage u Kruševcu - Osumnjičenom obećano 100 evra da baci bombe na kuću porodice Miljković (FOTO)

S.BABOVIĆ

18. 03. 2022. u 12:04

M. S. (23), osumnjičen da je nabavio dve ručne bombe M-75 kako bi se 7. i 11. januara bacile na kuću porodice Miljković na Begovom brdu u Kruševcu, ovu “uslugu” trebalo je da plati 100 evra osumnjičenom N. V. (20), saznaju “Novosti” iz više izvora.

“НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Детаљи истраге у Крушевцу - Осумњиченом обећано 100 евра да баци бомбе на кућу породице Миљковић (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, N. V., koji, inače, živi u blizini oštećenog Bogdana Miljkovića, zbog čega je i “angažovan”, priznao je krivično delo.

- N. V. (20) je osumnjičen za neposredno izvršenje krivičnog dela, a ispričao je kako je Miloš S.(23) trebalo da mu plati 100 evra za bacanje bombi, ali novac nije dobio - navodi izvor “Novosti”.

- Ispričao je kako je bio angažovan i objasnio kako je došao u posed eksplozivnih naprava, koje je upotrebio. 

Kako su “Novosti” objavile, M. S. osumnjičen je za izazivanje opšte opasnosti, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i očekuje se da bude priveden Višem javnom tužilaštvu. Policija će protiv N. V. za ista krivična dela podneti nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu.

Prava je sreća da pri bacanju ručnih bombi niko nije povređen, pa su od detonacija oštećeni kuća i automobil. Prva bomba aktivirana je, prema saznanjima “Novosti”, 7. januara dva sata posle ponoći, u dvorištu porodične kuće na Begovom brdu, kada je došlo do oštećenja stolarije i fasade kuće, dok je druga 11. januara oko četiri sata ujutro i pronađena na licu mesta. Tragovi eksplozije, osim na kući, bili su vidljivi i na automobilu u vlasništvu oštećenog.

Porodica Miljković više puta se obraćala medijima, navodeći da ovogodišnji napadi nisu i jedini, kao i da je njihov sin bio žrtva reketiranja. Informacije iz istrage govore i da su se neposredno “sukobljeni” ranije družili.

- I prošlog Božića je na našu kuću bačena bomba, naš sin je reketiran, do sada im je dao 280.000 dinara, a digao je i kredit kako bi im davao pare - ispričali su Miljkovići.

- Pretnje i bombe usledile su jer sin više nije hteo da im daje novac.

M.S. se, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, u januaru našao već jednom u pritvoru, ali zbog navodne pretnje trećem licu, koje je imalo saznanja o slučaju bacanja ručnih bombi, ali je to lice u međuvremenu povuklo svoju izjavu.

Istraga je, međutim, intenzivno nastavljena i došlo se do konkretnih rezultata.


          

BONUS VIDEO: 

PUCNjAVA U NOVOM SADU: Hici na Detelinari, ranjen muškarac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)