SIN UPUĆEN NA LEČENJE: Srđanu P. (28) produžen pritvor za ubistvo majke Slavujke P. (54) iz Bačke Palanke

LJ. P.

01. 09. 2021. u 20:49

SRĐAN P. (28) iz Bačke Palanke, osumnjičen za ubistvo majke Slavujke P. (54), nalazi se u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, pošto mu je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

СИН УПУЋЕН НА ЛЕЧЕЊЕ: Срђану П. (28) продужен притвор за убиство мајке Славујке П. (54) из Бачке Паланке

Foto: N. Karlić

NJemu je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu ponovo produžen pritvor do 30. septembra.

On je uhapšen 4. juna pod sumnjom da je u porodičnoj kući u Šumskoj ulici na periferiji grada, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku, sa kojom je živeo. Stravičan zločin otkriven je kada je, kako se nezvanično saznaje, Slavujkina ćerka, a Srđanova sestra, koja inače živi i radi u Novom Sadu, došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevno čula, što je bilo uobičajeno, nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla, zatekla je zaključanu kuću, pa je pozvala komšije, a ubrzo je stigla i policija.

Foto Fejsbuk

Osumnjičeni Srđan P.

Beživotno Slavujkino telo u lokvi krvi zatekli su u sobi, na krevetu zamotano u ćebe, a ubrzo se iz grada vratio i Srđan. Policija je pokušala da razgovara sa njim, ali je on pričao nepovezano i pokušao je da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama. Dok je trajao uviđaj, Srđan je samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on nije počinio ubistvo. Sekira sa kojom je, najverovatnije, počinjen zločin, pronađena je sakrivena u šupi pored kuće.

Majka i sin su, kako su ispričale komšije, živeli sami u kući, jer Slavujkin muž, a Srđanov otac LJubiško, već duže radi u Nemačkoj.

NIJE BILO PRIJAVE NASILJA

U PORODICI ubijene Slavujke P., prema nezvaničnim saznanjima, nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je Srđan imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti svađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)