TRAŽE DA SE OGNJEN BRANI SA SLOBODE: Aleksinčani ponovo ispred niškog suda

J. Ć.

16. 07. 2021. u 05:50

PRIJATELjI, rodbina i školski drugovi Ognjena Petkovića (18) iz Aleksinca, osumnjičenog da je u tuči sredinom maja teško povredio Aleksu Stojmenovića (25) koji je nakon toga preminuo, okupili su se ispred zgrade suda u Nišu drugu nedelju zaredom uz apel da se optuženi brani sa slobode.

ТРАЖЕ ДА СЕ ОГЊЕН БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Алексинчани поново испред нишког суда

Foto J. Ćosin

Prema rečima majke osumnjičenog Ognjena, Danijele Petković (na slici), on je u pritvoru gotovo dva meseca, a na osnovu snimka sa kamera iz restorana vidi se da udarac u glavu, i to pivskom flašom, Aleksi zadaje neko drugi. Odluku o pritvoru Viši sud u Nišu trebalo bi da donese danas, a u Tužilaštvu kažu da je predmet u fazi istrage.

- Ovim putem apelujem da dete pusti kući, a da mu se oduzmu isprave, jer on neće pobeći iz zemlje - rekla je Danijela Petković.

Foto J. Ćosin

Porodica i prijatelji tvrde da na prvobitnom snimku koji se pojavio u javnosti nedostaje 89 sekundi i traže da se osumnjičeni srednjoškolac brani sa slobode ili da mu se odredi kućni pritvor.

Posle tuče u jednom aleksinačkom lokalu u kojem je zadobio teške povrede glave, Aleksa Stojmenović je preminuo u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana kasnije, uhapšena su trojica mladića od kojih se Ognjen Petković sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video-nadzor i tako ometala istragu.

Naposletku, policija je uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovala u tuči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!