PONOVO LAŽNA DOJAVA O BOMBI: Protivdiverziona ekipa novosadske policije pregledla zgradu suda

Lj. P.

13. 07. 2021. u 14:04

KONTRADIVERZIONIM pregledom zgrade pravosudnuih organa u Novom Sadu je utvrđeno da nema nikakve eksplozivne naprave, te su zaposleni i stranke ponovo mogle da uđu nešto pre 14 časova, potvrdila je za „Novosti“ Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

ПОНОВО ЛАЖНА ДОЈАВА О БОМБИ: Противдиверзиона екипа новосадске полиције прегледла зграду суда

Foto: D.N.

Zgrada je ponovo danas bila evukisana, jer je prema njenim rečima, nepoznati muškarac pozvao telefonsku centralu suda u 11.50 sati i kratko rekao da je postavljena bomba, te je odmah obaveštena policija i usledio je pregled svih prostorija.

Zgrada novosadskih pravodudnih organa je u juče bila evakuisana zbog dojave o postavljenoj bombi, za koju se, srećoom, ispostavilo da je bila lažna, a prethodno iz istog razloga su svi morali da npuste zgradu i 8. jula.

Ovo je, inače 11. put od početka godine da je pozivom telefonske vcentrale suda javljeno da je postavljena eksplozivna naprava. Uglavnom su to saopštavali muškarci, a u dva slučaja, odnosno 1. i 8. jula, ženska osoba je rekla da je postavljena bomba na trećem spratu, odnosno u arhivi Višeg suda.

Zbog dojava o eksplozivnoj napravi, svaki put se prekidaju sva suđenja, a u toj zgradi se nalaze Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i nadležna tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)