PRITVOR ZA PIJANOG VOZAČA: Izazvao udes u Velikom Gradištu u kojem su povređene tri maloletnice

D.N.

11. 05. 2021. u 10:04

OSNOVNI sud u Velikom Gradištu odredio je jednomesečni pritvor za P.P. (19) iz okoline ovog grada, zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene tri maloletne devojke.

ПРИТВОР ЗА ПИЈАНОГ ВОЗАЧА: Изазвао удес у Великом Градишту у којем су повређене три малолетнице

Foto: D. N.

Sumnja se da je on, 8. maja u 2.30 ujutru, vozeći prebrzo putnički auto od svog sela ka Velikom Gradištu, izgubio kontrolu nad upravljačem i naglo sleteo s puta. Nakon sletanja, auto je udario u drvo i prevrnuo se na krov. Tom prilikom, teške povrede, opasne po život, zadobila je njegova saputnica M.S. (16), koja je kasnije prebačena na lečenje u Beograd. Lakše telesne povrede, osim vozača, zadobile su druge dve saputnice – D.I. (17) i S.I. (17).


Vozač je uhapšen i urađen mu je alkotest, kojim je utvrđeno da je imao 1,86 promila alkohola u krvi. Takođe, utvrđeno je da je vozio sa probnom vozačkom dozvolom, što znači da je imao pravo da vozi samo u prisustvu iskusnog vozača. U prisustvu branioca, on je pred osnovnim tužiocem priznao delo za koje se tereti – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Nakon saslušanja, njemu je određen pritvor kako tokom istrage ne bi uticao na svedoke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost