SUĐENJE ZA "AUDI SMRTI" U NIŠU: Optuženi Beograđanin (19) tvrdi da nije kriv, doveden u sudnicu sa lisicama na nogama i rukama (VIDEO)

J.Ć.

26. 03. 2021. u 11:29

U OSNOVNOM sudu u Nišu danas je počelo suđenje Beograđaninu Nemanji S. (19) koji je optužen da je vozeći "audi A6 kvatro" 4. januara na Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48). Stamenković je danas pred sudom rekao da smatra da nije kriv za nesreću.

СУЂЕЊЕ ЗА АУДИ СМРТИ У НИШУ: Оптужени Београђанин (19) тврди да није крив, доведен у судницу са лисицама на ногама и рукама (ВИДЕО)

Foto: J. Ćosin

- Smatram da nisam kriv za delo koje mi se stavlja ma teret. Ne osporavam da je do nesreće došlo, ali nisam kriv, što ću objasniti u iznošenju odbrane - rekao je on u prvom obraćanju pred sudom.

Nemanja S. je na današnje ročište iz istražnog zatvora doveden u lisicama na nogama i rukama. U sudnici su majka dečaka i i Ilićeva deca. Najbliža rodbina nastradalih je nečujno plakala dok je zamenik tužioca čitao optužnicu.

Branilac optuženog advokat Saša Knežević zatražio je da se svi prethodno objavljivani naslovi i navodi u medijima povodom nesreće, koji su doveli do uznemirenja javnosti, provere u policiji, jer smatra da su neistiniti.

Branioci oštećenih, sa druge strane, traže da tužilaštvo izvrši prekvalifikaciju krivičnog dela.

Advokat oštećenih Bratislav Stojanović dostavio je prethodno primedbe na kvalifikaciju krivičnog dela, odnosno, tražio je mogućnost da predloži izmenu kvalifikacije, te i visine zaprećene kazne.

- Blagovremeno sam se izjasnio da nalazi veštaka saobraćajne struke Dejana Bogićevića prvi put naišao na veštačenje u kome se utvrđuje brzina vozila u momentu nezgode nije bila manja od 131 km/h, to je presedan iz razloga što je u 21. veku sudski veštak raspolagao simulaciji saobraćajne nezgode i korektnoj uviđajnoj dokumentaciji, te je mogao da utvrdi lako koliko je bila najviša brzina u momentu nastanka nezgode. Izvršena je analiza svega i utvrđeno je da se vozilo kretalo sa maksimalnom brzinom od 152 km/h. Ukazujem sudu da je ova brzina bitna zato što je u članu 41 ZOBS propisano da se za naselje radi o nasilničkoj voznji kada je preko 90 km/h i to dalje znači da je OJT u obavezi da odredi novu pravnu kvalifikaciju kad je optuženi u osnovu na izvršeno krivično delo postupio sa eventualnim umišljajem, a sobzirom na teške posledice - smrtni ishodi, to je što je postupao sa svesnim nehatom, gde je zapređena kazna od 2 do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!